Jari-Matti Latvalan aavistus osui oikeaan – kilpailijatiimi salaili asioitaan

Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuville vauhdissa Rovaniemen MM-rallissa. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai Motorsport on aloittanut valmistautumisensa uuteen aikakauteen.

Rallin MM-sarjan pääluokan autoihin istutetaan hybridiyksiköt kaudella 2022. Toyota ja M-Sport Ford ovat suunnitelleet jo pidemmän aikaa uuden sukupolven ralliautojaan, mutta Hyundain leiristä on kuulunut huolestuttavia kommentteja.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertoi aiemmin julkisuuteen, ettei talli ole vielä alkanut suunnitella uutta Rally1-luokituksen kilpuria, koska korealainen autonvalmistaja ei ole näyttänyt vihreää valoa uudelle projektille.

Adamo sanoi vielä reilu viikko sitten Rallit.fille, että Hyundain ”tilanne on sama kuin aiemminkin”. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala puolestaan arveli, ettei Hyundai välttämättä kerro todellista tilannettaan tiimin ulkopuolelle.

Lue myös: Pelaako WRC-tiimi kovaa peliä? Jari-Matti Latvala: Me kaikki haluaisimme kuulla uutisia

Latvalan aavistus osui oikeaan, sillä nyt Adamo on paljastanut, että Hyundaillakin paiskitaan töitä Rally1-auton parissa.

– Voin sanoa olevani optimistinen sen suhteen, että Hyundai Motorsport on mukana rallin MM-sarjan uudella aikakaudella vuonna 2022, mutta odotamme yhä vahvistusta Hyundai Motor Companylta Koreasta, Adamo kertoi Autosportille.

– Emme aloita puhtaalta pöydältä, kun meille näytetään vihreää valoa. Insinöörimme ja suunnitteluosastomme ovat tehneet töitä sen informaation perusteella, mitä meillä on tässä vaiheessa, italialaispomo muotoili.

Tiettävästi Hyundai on puurtanut uuden projektin parissa pidempäänkin kaikessa hiljaisuudessa. Muilla tiimeillä ei ole käytännössä etumatkaa, sillä saksalaisen Compact Dynamicsin kehittämiä hybridiyksiköitä ei ole vielä päästy käyttämään testeissä.

– Hybridiyksiköiden toimitus on myöhästynyt jo muutaman kerran. Sen vuoksi ensi kauteen sitoutuneet valmistajat eivät ole päässeet vielä testaamaan kunnolla, vaikka ne tekevät jo töitä autojensa kanssa, Adamo totesi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa huhtikuun loppupuolella.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä