Quantcast

Nuoret lupaukset viemässä työt – entinen Hyundai-tähti myöntää WRC-paluun olevan hankala tehtävä

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Entinen WRC-kuljettaja Hayden Paddon on tunnustanut, että paluu rallin MM-sarjaan alkaa olla jo epätodennäköistä. 

Paddon joutui sivuun Hyundain WRC-tiimistä kauden 2018 jälkeen, kun korealaisvalmistaja palkkasi keikkakuskikseen Sebastien Loebin. Uusiseelantilainen on yrittänyt palata takaisin WRC-karkeloihin, mutta monet eri sattumukset ovat pilanneet yritykset.

Kaudella 2019 Paddonin piti ajaa Suomen MM-rallissa, mutta raju ulosajo testeissä pilasi näyttöpaikan vauhdikkaassa sorakisassa. Samalla sesongilla uusiseelantilaisen oli määrä ajaa myös Australiassa, mutta kauden päätösralli peruttiin maastopalojen vuoksi. Viime vuodelle Paddonilla oli jo kiikarissa neljän MM-rallin ohjelma, mutta koronapandemia sotki nekin suunnitelmat.

– Rehellisesti sanottuna haluaisin palata MM-sarjaan ja tekisin sen eteen mitä tahansa. Olen kuitenkin myös realisti. Olemme olleet sivussa jo jonkin aikaa, ja nyt tyrkyllä WRC-auton rattiin on myös moni nuori kuljettaja, Paddon sanoo Motorsport.comin sivuilla viitaten muun muassa Oliver Solbergiin ja Jari Huttuseen, jotka kilpailevat tänä vuonna Hyundain kalustolla WRC2-luokassa.

– Neuvottelut tiimien kanssa ovat nyt jäissä. Kauden alku on aina kiireisintä aikaa talleille. Noin kauden puolivälistä alkaen he alkavat miettiä seuraavaa vuotta.

Jouduttaan sivuun MM-sarjasta Paddon on kehittänyt Uuden-Seelannin pajallaan täysin sähköisen Hyundai Kona EV -ralliauton. Kertaalleen MM-rallin voittoa urallaan juhlinut ja yhteensä kahdeksan kertaa podiumille kivunnut Paddon uskookin, että hänellä olisi annettavaa tiimeille ainakin testikuskin roolissa, kun tallit valmistelevat ensi kauden hybridiautojaan.

– Olisin todella kiinnostunut testikuskin roolista. Voisin auttaa talleja kehittämään uusia hybridiautoja, koska minusta tuntuu, että tietotaitoni sillä osa-alueella on aika iso, Paddon summaa.

– Luulen, että voisin tehdä siltä osin tuloksia, mutta en odota liikoja. Haluaisin kovasti olla yhä mukana, joko Rally1-, Rally2- tai testikuskina. Minulla olisi vielä paljon annettavaa.

Katso alapuolelta Paddonin porukan valmistaman Hyundai Kona EV -sähkoauton esittelyvideo. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354810″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat