Jari-Matti Latvalalta iso paljastus Kalle Rovanperän mestaruuden taustoista – ”Kipinä oli poissa”

Kalle Rovanperän toinen maailmanmestaruus oli kovemman työn takana.
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä otti vuosi sitten ensimmäisen rallin maailmanmestaruutensa. Hän voitti kauden aikana kuusi osakilpailua, ja titteli varmistui jo kaksi kilpailua ennen kauden päätöstä.

Tänä vuonna Rovanperä on ottanut kolme ykköstilaa. Tällä kertaa titteli sai sinettinsä kauden viimeistä edellisessä MM-rallissa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on nähnyt Rovanperässä pienen muutoksen viime vuoteen verrattuna. Latvalan mukaan asia näkyi selkeästi myös Keski-Euroopan MM-rallissa sen jälkeen, kun Rovanperän ainoa uhkaaja mestaruudelle eli tallitoveri Elfyn Evans oli ajanut.

– Kun Kalle näki sen, hän rauhoitti tilanteen ja halusi vain ottaa mestaruuden, eikä dominoida myös rallia. Viime vuonna hän halusi myös dominoida samaan aikaan, Latvala näki.

– Tämä vuosi on ollut tiukempi ja hänen on pitänyt miettiä enemmän pisteitä. Lähestymistapa on vastaava kuin Juha Kankkusella. Kalle on siis ajatellut vähän eri tavalla asioita tällä kaudella.

Rovanperän kauden alku ei ollut kaikista hohdokkain. Neljässä ensimmäisessä osakilpailussa hän ylsi vain kertaalleen palkintokorokkeelle, mutta pysyi silti MM-taulukon kärkikahinoissa.

– Kun Kalle voitti ensimmäisen mestaruutensa, hän menetti vähän motivaatiota, ja kipinä oli hetken aikaa poissa, tallipomo Latvala paljasti.

– Hänen piti miettiä tavoitteet uusiksi. Ei hän ehkä heti alkuvuodesta miettinyt, että hän puskee toista mestaruutta kohti ja todella haluaa sen. Hän kuitenkin ajoi hyvin ja oli heti kärjessä mukana.

Rovanperän kauden avausvoitto tuli toukokuussa Portugalin MM-rallissa. Samalla hän otti haltuunsa MM-sarjan kärkipaikan, josta hän ei sen jälkeen enää luopunut.

– Kroatian rallin jälkeen tunsin, että nyt nälkä voittojen suhteen on tullut takaisin. Voitto seuraavassa kisassa Portugalissa avasi pelin. Sen jälkeen hän sai itseluottamusta jälleen. Kipinä tuli takaisin Kroatiassa, mutta itseluottamus tuli Portugalissa. Kevät oli tärkeää aikaa hänelle mestaruutta ajatellen, Latvala summasi.

Tämän kauden päätöskilpailu ajetaan Toyotan kotimaassa Japanissa 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä