Rallitähdellä ”hurjat” mestaruusjuhlat – ”Olen todella helpottunut”

Andreas Mikkelsen saavutti rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruuden sunnuntaina päättyneessä Keski-Euroopan MM-rallissa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keski-Euroopan MM-rallin WRC2-luokan kisa tarjosi rutkasti draamaa. Mikkelsen täräytti kärkipaikalta pusikkoon perjantaina, mutta pystyi lopulta jatkamaan ison aikatappion rasittamana.

Norjalaisen kilpakumppaneista Yohan Rossel keskeytti ulosajoon. Brittikuski Gus Greensmith ei puolestaan pystynyt saavuttamaan riittävästi Mikkelseniä.

Mestaruustaisto ratkesi lopullisesti Power Stage -erikoiskokeella, jolla Mikkelsen ajoi pohja-ajan ja otti täydet lisäpisteet.

– En odottanut, että saisin jo nyt mestaruuden. Lauantaina näytti vielä siltä, että meillä on hyvät saumat mestaruuteen, mutta sitten kaksi kuljettajaa ajoi ulos, ja Emil Lindholm joutui pysähtymään siirtymälle sunnuntaiaamuna. Siinä vaiheessa tajusimme, että meidän täytyy voittaa Power Stage, eikä Gus saa saada yhtään lisäpistettä, Mikkelsen laskeskeli.

Mikkelsenin toive toteutui päätöspätkällä: norjalainen nykäisi pohjat, ja Greensmith jäi pisteittä.

– Power Stagella meillä oli mentaliteettina tulos tai ulos. Annoin aivan kaikkeni ja pätkä tuli meiltä täydellisesti. Se oli hienoa, sillä koko viikonlopun olimme vain kruisailleet ja odottaneet Power Stagea.

– Olen todella helpottunut, että mestaruus on nyt meidän, eikä meidän täydy lähteä Japaniin hakemaan vain kahta tai kolmea pistettä, Mikkelsen sanoi.

Mikkelsen ja Greensmith ovat tasapisteissä WRC2-luokan kärjessä, mutta Greensmith on ajanut jo kaikki tämän kauden pistekisansa. Mikkelsenillä on tältä vuodelta enemmän voittoja, jotka ratkaisivat tittelin norjalaiselle.

Mikkelsen ajaa vielä pisteistä Japanissa, vaikka mestaruus on jo taskussa. Kauden päätöskisan vuoksi Mikkelsenin mestaruusjuhlista tuli varsin maltilliset.

– Ne (juhlat) ovat hurjat! Ajelen itsekseni Mlada Boleslaviin (Skodan tehtaalle), koska ajan siellä rollout-testin Japanin rallia varten. Mutta maanantai-iltana pääsen lentämään kotiin ja tapaan vauvani. Se on täydellinen juhla, Mikkelsen hymyili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat