Jari-Matti Latvala uskoo yhä Toyotan mahdollisuuksiin – ”Meidän on pysyteltävä positiivisina”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Jari-Matti Latvala suuntaa ensi viikon Australian MM-ralliin voitto mielessä. Kyseinen kilpailu on viimeinen mahdollisuus napata voitto tällä kaudella.

Tuurilainen on voittanut MM-sarjassa vähintään yhden kisan per kausi vuodesta 2008 lähtien. Tälle putkelle Latvala janoaa jatkoa.

Lue myös: Rallin MM-sarjan finaalissa vielä yksi mestaruus jaossa – tämä kaikki sinun pitää tietää Australian MM-rallin reitistä

– Australian ralli on kisa, josta todella tykkään. Pätkät ovat hyvässä kunnossa, nopeita ja ne voi ajaa hyvällä rytmillä, Latvala toteaa.

– Siellä on aina joka vuosi muutamia uusia osuuksia, mutta tunnen olosuhteet varsin hyvin. Minulla on kisasta hyviä muistoja, varsinkin viime vuodelta, jolloin onnistuin voittamaan, ja saimme Toyotalle merkkimestaruuden, Latvala jatkaa.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Vuoden takaiset tunnelmat ovat kuitenkin muisto vain. Latvala ja koko Toyotan miehistö lähtee tiukassa tilanteessa Australiaan, sillä Hyundai johtaa valmistajien MM-sarjaa 18 pisteen erolla ennen kauden päätösrallia.

– Viime vuonna oli uskomaton fiilis. Olisi fantastista, jos voisimme tehdä saman tälläkin kertaa. Se ei ole helppoa, mutta kaikki on vielä mahdollista. Meidän on pysyteltävä positiivisina, Toyota-konkari sanoo.

Lue myös: Australian MM-ralli vaarassa peruuntua kokonaan – ”Tuskin kukaan tietää, missä voidaan ajaa”

Toyotan on yllettävä Australiassa kaksoisvoittoon. Siinäkin tapauksessa kaksi parasta Hyundai-kuskia saavat olla korkeintaan sijoilla kolme ja viisi. Mielenkiintoista on nähdä mestaruuden jo varmistaneen Ott Tänakin iskukyky, joka solmi hiljattain sopimuksen juuri Hyundain kanssa. Latvalan lisäksi voittoa janoaa varmasti myös kolmas Toyota-pilotti Kris Meeke, joka on suomalaisen tavoin vailla tallipaikkaa ensi kaudeksi.

– Meillä on yhä mahdollisuus voittaa merkkimestaruus ja sitä varten lyömme kaikki likoon. Olen aina nauttinut Australian rallista. Minulla on ollut siellä takavuosina hyvin vauhtia. Uskon, että kaikki meidän kolme kuskia voivat olla siellä todella vahvoja, Meeke mietiskelee.

– Osa reitistä on uutta minulle ja pieni osa kaikille. Yleisesti ottaen oloni on kuitenkin luottavainen tuollaisilla teillä.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö