Fernando Alonsolle ensimmäinen palkintosijoitus rallista – ”Olen siitä hyvin onnellinen”

Fernando Alonso
Marc Coma ja Fernando Alonso. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Entinen formulakuski Fernando Alonso jatkoi valmistautumista tammikuussa ajettavaan Dakar-ralliin kisaamalla Saudi-Arabiassa 5. – 9. marraskuuta järjestettyyn Al Ula-Neom aavikkoralliin.

Kyseessä oli kaksinkertaisen formulamestarin ja kartanlukija Marc Coman kolmas kisa yhdessä. Parivaljakko saavutti ensimmäisen palkintosijansa nappaamalla kolmannen tilan Al Ula-Neom -kisasta.

– Viimeinen etappi oli todella vaikea, täynnä kiviä ja vaikea myös kartturille. Meillä ei kuitenkaan ollut mitään suurempia ongelmia. Olimme lopulta päätöspätkällä kolmansia kuten myös koko rallissa, Alonso sanoi.

– Tämä oli meille aika hyvä tulos. Podium-sijoitus on meidän ensimmäinen ralleissa ja olen siitä hyvin onnellinen. Meillä oli kaiken kaikkiaan hyvät neljä päivää Saudi-Arabiassa, espanjalainen jatkoi.

Alonso ja Coma kisasivat Saudi-Arabiassa Toyota Hiluxilla. Rallin voiton vei isäntämaan Yazeed Al Rajhi, joka ajoi myös Hiluxilla, mutta yksityistiimissä. Alonso ero kärkeen maalissa oli reilut 16 minuuttia.

Tammikuussa ajettava Dakar-ralli ajetaan niin ikään Saudi-Arabiassa ensimmäistä kertaa. Alonso on F1-uransa jälkeen aiemmin ajanut kestävyyskisoja ja voittanut muun muassa legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kilpailun vuonna 2018 ja 2019 yhdessä Sebastien Buemin ja Kazuki Nakajiman kanssa.

– Fernando ja Marc osoittivat hienoa vauhtia tällä viikolla. Olen onnellinen, että he ovat kehittyneet suunnitelmamme mukaan. Meillä oli tietty strategia tähän kisaan ja se toimi heidän osalta täydellisesti. Heillä oli uusi auto tässä rallissa, mikä oli korvamerkitty Dakaria varten. Heidän piti tasapainottaa vauhtinsa sen takia, että auto säilyy kunnossa, tiimipomo Glyn Hall summasi.

– Loppujen lopuksi he saivat ensimmäisen palkintosijansa paikallisia kuskeja vastaan, jotka tuntevat tämän reitin todella hyvin. Se tietää hyvää tammikuun Dakar-rallia ajatellen. Myös meidän tiimin kannalta oli tärkeää saada kokemusta Saudi-Arabiasta ensi vuoden suurta kisaa ajatellen.

 

Lue myös nämä