Jari-Matti Latvala selvitti, mistä Kalle Rovanperän ylivoima johtuu – ”Sen näkee ihan silmällä”

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala ihasteli erikoiskokeiden varrella nuoren suojattinsa Kalle Rovanperän huimaa menoa Viron MM-rallissa lauantaina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi kaikille lauantain yhdeksälle erikoiskokeelle pohja-ajan ja on erittäin lähellä kolmatta perättäistä voittoa Virossa. Latvala summasi, miksi Rovanperä oli niin ylivoimainen lauantaina.

– Kävin itsekin erikoiskokeilla katsomassa. Sen näkee ihan silmällä, miten Kalle tulee aika paljon rohkeammin jarrutuksiin. Hän uskaltaa käyttää tien täysin hyväkseen. Kyyti on vaan kovempaa kuin muilla ja hän luottaa pitoon, Latvala sanoi.

– Kalle myös tykkää tästä kilpailusta. Tämä on olosuhde, missä hän on aikoinaan täällä Baltiassa opetellut ajamaan nuorena poikana. Tämä ralli sopii hänelle erinomaisesti ja on varmasti jopa kotoisempi kisa kuin Jyväskylä.

Rovanperän takana yli puolen minuutin päässä on Hyundain Thierry Neuville. Toinen Hyundai-kuski Esapekka Lappi pitää puolestaan hallussaan kolmatta sijaa.

Lappi on käynyt jo kaksi ajopäivää tuimaa taistelua Toyotan Elfyn Evansia vastaan. Sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Lapin etu ennen Evansia on 7,3 sekuntia.

– Olisihan se valmistajien sarjan kannalta hyödyllistä, jos saataisiin ykkös- ja kolmossija. Esapekka on kuitenkin pystynyt koko ajan puristamaan vähän kovempaa. Voi olla, ettei Elfynin vauhti ihan riitä, Latvala mietti.

– Huomenna ensimmäinen ajokerta on tärkeä. Esapekka on itsekin sanonut, että kun toisen lenkin pätkillä on pitoa enemmän, niin hän pystyy ajamaan kovempaa. Ensimmäinen ajokerta on ollut vähän vaikeampi. Aamulla on vielä mahdollisuus, mutta jos silloin Elfyn vielä jää, niin ei ehkä kannata enää yrittää.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat