Quantcast

Jari-Matti Latvala paljasti ison uutisen – taskussa uunituore sopimus

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala jatkaa Toyotan WRC-rallitiimin päällikkönä myös ensi kaudella.

Latvala otti tallipäällikön tehtävät vastaan Tommi Mäkiseltä vuodenvaihteessa ennen kauden 2021 alkua. Latvalan avauskausi tallipomona tuotti heti jättipotin: Toyota saavutti kuljettajien, kartanlukijoiden ja valmistajien maailmanmestaruudet.

Latvala paljasti sunnuntaina MM-kauden päättäneen Monzan MM-rallin jälkeen Rallit.fille, että hänellä on taskussaan uunituore jatkosopimus.

– Näin olemme sopineet asioista, että ensi kaudella mennään samalla tavalla. Onhan se mahtavaa jatkaa, kun olemme juuri voittaneet sarjan, Latvala iloitsi.

Latvalan mukaan nimet pistettiin jatkopapereihin viime viikolla Monzassa ennen MM-rallin alkua.

– Sanotaan näin, että ei siinä paljon tarvinnut neuvotella, Latvala naurahti.

– Asiat olivat jo niin selkeällä pohjalla. Ensi kaudellakin jatketaan samoilla periaatteilla, tuurilainen lisäsi.

Kuuntele alta Latvalan haastattelu Monzan MM-rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393431″ floating=”2″ ap mute]

 

Rallin MM-sarja kokee mullistuksen kaudella 2022, joka häämöttää vain kahden kuukauden päässä. Nykyisistä WRC-autoista siirrytään hybridiaikakauteen, kun MM-sarjan pääluokan autoihin istutetaan hybridiyksiköt polttomoottorien rinnalle.

Talleilla riittää vielä paiskittavaa kehityksessä olevien Rally1-luokituksen kilpureidensa parissa, mutta Latvala on innoissaan uudesta haasteesta.

– Meillä on mahtava vuosi takana, ja nyt tulee uudet autot ja muutenkin on tuntematonta edessä. Voitimme mestaruudet ensimmäisenä vuotenani tallipäällikkönä ja se antaa tietenkin itseluottamusta ja varmuutta lähteä tuntemattomaan kauteen, Latvala sanoi.

– Olen ihan varma, että ensi kaudesta tulee mielenkiintoinen. Autot muuttuvat, mutta ne tulevat silti olemaan näyttäviä ja näemme hyvän kauden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat