Quantcast

Hyundai jäi täysin Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan jalkoihin – ”Voimme vain ottaa opiksi virheistämme”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli menetti valtikkansa valmistajien mestaruuskamppailussa Toyotalle kaudella 2021.

Kaksi edellistä merkkimestaruutta voittanut korealaisvalmistaja oli tänä vuonna täysi vastaantulija Toyotan käsittelyssä, sillä Jari-Matti Latvalan johtama japanilaismerkki vei nimiinsä yhdeksän rallia Hyundain juhliessa vain kolmessa kisassa.

Lopulta Toyotan merkkimestaruus irtosi muhkealla 58 pisteen erolla.

– Ikävä kyllä tämä oli kausi, jonka aikana meidän olisi pitänyt olla parempia. Voimme vain ottaa opiksi virheistämme ja kehittyä ensi vuodeksi, Hyundain tallipomo Andrea Adamo kuittasi Monzan MM-rallin jälkeen.

Kauden aikana Hyundai kärsi luotettavuusongelmista, jotka pilasivat monta kilpailua. Ehkä juuri niiden seurauksena Hyundai-kuskit sortuivat myös aavistuksen useammin virheisiin kuin Toyotan miehistöt. Kauden päättäneessä Monzan MM-rallisakin Hyundain voittotaistelu lipesi Thierry Neuvillen lipsautukseen lauantaina.

– Tästä kisasta ei ole paljoa sanottavaa suorituskyvyn osalta. Olimme avauspäivänä ongelmissa ja lauantaina kun yritimme saada kärkeä kiinni, Thierryllä oli pieni ulosajo. Niin voi tapahtua, kun puskee täysillä ja yrittää kuroa aikaeroa kiinni, Adamo sanoi.

– Siitä eteenpäin pystyimme vain keskittymään nauttimaan viimeisestä kisasta näillä autoilla ja tuomaan kalustot ehjänä maaliin.

Neuville nakutteli sunnuntaina pohja-aikoja, mutta lauantain töppäyksen myötä belgialaisen oli tyytyminen neljänteen tilaan viimeisessä rallissa WRC-autoilla.

– Halusin vain nauttia viimeisistä pätkistä nykysukupolven WRC-autoilla. Sain pohja-aikoja ja yritin painaa kaiken mieleeni. Tällä autolla meillä on ollut upeita vuosia yhdessä Hyundain kanssa. Meillä on paljon hienoja muistoja. Odotan silti innolla uutta seikkailua kaudella 2022, Neuville summasi.

Hyundain paras kuski Monzassa oli jälleen podiumille ajanut espanjalaiskonkari Dani Sordo, joka oli edellisen Katalonian osakilpailun tavoin kolmas.

– Olen todella onnellinen tästä palkintosijoituksesta. On upea päättää tämä aikakausi podiumilla. Sunnuntaina sain ajella jo aika rauhallisin mielin ja keskittyä vain siihen, etten tee virheitä. Iso kiitos tiimille jälleen yhdestä yhteisestä vuodesta. Meillä oli muutamia kohokohtia kauden aikana, mutta toivon, että ensi vuonna niitä on vieläkin enemmän.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat