Quantcast

Onko Elfyn Evans Toyotan ykköskuski ensi kaudella? – ”Kaikilla on samat mahdollisuudet”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Elfyn Evans hävisi toisella kaudella peräkkäin rallin MM-sarjan mestaruuden tallikaveri Sebastien Ogierille.

Tällä kertaa Evans lähti isolta takamatkalta kauden päätösralliin Monzassa. Ogier ei jättänyt selittelyille varaa, vaan nappasi kisan voiton ja mestaruuden. Walesilaiselle Evansille kausi toi paljon hyvää, mutta hieman jäi myös hampaankoloon.

– Viimeinen ralli oli nautinnollinen, mutta toisaalta vähän turhauttava. Tein muutamia pieniä virheitä, jotka maksoivat minulle voiton. Oli silti hienoa, että pystyimme taistelemaan. Näille jätkille, jos antaa sentin, he karkaavat kilometrin päähän, Evans sanaili Monzan MM-rallin jälkeen.

– Mestaruuden menetys ei lopulta ollut niin iso pettymys. Hyväksyin jo Kreikassa, että tittelitaisto on aika tavalla mennyttä. Pystyimme toki nousemaan vielä kamppailuun ja antamaan edes vähän painetta Sebille ja Julienille (kartanlukija Ingrassia). Tiesimme kuitenkin, että he myös kestävät painetta. Olihan se silti hauskaa, Evans jatkoi.

Evans voitti kauden aikana kaksi osakilpailua ja nousi podiumille yhteensä seitsemän kertaa. Kesällä walesilaiselle kuitenkin sattui neljän kehnomman kisan putki, joka lopulta ratkaisi mestaruuden Ogierille.

– Kaudesta jäi vähän ristiriitaiset mietteet. Se oli paras kauteni toistaiseksi, ja olen tyytyväinen, että pystyin taistelemaan mestaruudesta. Minua olisi sanottu haaveilijaksi, jos olisin kaksi vuotta sitten sanonut ajavani mestaruudesta kahdella kaudella putkeen. Siihen nähden voin olla ihan tyytyväinen, Evans summasi.

– Sitten kun on taistelussa, haluaa aina enemmän. Nyt olen ainakin entistäkin nälkäisempi tulevaisuutta varten.

Evans on ensi kaudella jälleen yksi mestarisuosikeista, kun MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakaudelle. Ykköskuskin viittaa Toyotalla mies ei suostu ottamaan hartioilleen.

– En koe, että meillä on ykköskuskin roolia Toyotalla ollenkaan. Ihmiset ehkä olettavat niin, koska minulla on eniten kokemusta ensi vuonna. Meidän tallimme on vahva juuri siitä syystä, että kaikilla on samat mahdollisuudet, Evans ruotii.

– Se vie tiimiämme eteenpäin, ja olen vain onnellinen, että jatkamme samalla tavalla ensi vuonna. Yhteistyömme Kallen (Rovanperä) kanssa sujuu hienosti. Esapekan (Lappi) kanssa en ole työskennellyt kovin paljon, mutta olen jutellut hänen kanssaan.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat