Jari-Matti Latvala palaa Toyotan Rally1-auton rattiin – ”Tuo aina hymyn kasvoille”

Jari-Matti Latvala pääsee uudestaan Toyotan Rally1-kilpurin puikkoihin tulevana viikonloppuna.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvalan päätyönä ovat Toyotan tallipäällikön tehtävät, mutta viimeisten kuukausien aikana hän on päässyt tavallista enemmän myös ralliauton ohjaamon puolelle. Elokuun alussa Latvala ajoi Suomen MM-rallissa viidenneksi Toyotan Rally1-autolla, viikkoa myöhemmin hän juhli Lahti Historic Rallyn voittoa Toyota Celicallaan ja syyskuussa hän kävi voittamassa Japanin rallisarjan osakilpailun Toyotan uudella Rally2-ajokilla.

Ensi viikonloppuna Latvala pääsee vauhtiin San Marinossa järjestettävässä Rallylegend-tapahtumassa. Perinteikäs rallifestari tuo asvalttipätkille tukun lajin entisiä ja nykyisiä tähtiä sekä legendaarisia autoja.

Latvala pääsee nyt toista kertaa ajamaan Rally1-luokituksen hybridiautolla. Kyseessä on tosin Latvalan ensimmäinen kerta asvaltilla.

– En ole ajanut yhtäkään kilometriä testiä asvaltilla, Latvala tunnustaa Dirtfish-sivustolla.

– Emme aja shakedownilla, joten menen suoraan ensimmäiselle pätkälle torstai-iltana. Olen varma, että kaikki sujuu hyvin – siitä ei ole huolta. Minulle ei oteta aikaa, joten voin vain fiilistellä autolla ilman paineita. Siinä on kyse pelkästään nauttimisesta, Latvala lisää.

Vaikka Latvalan ei tarvitse puristaa hampaat irvessä, Rally1-auto antaa varmasti melkoisen säväytyksen asvaltilla ensikertalaiselle.

– Keskustelin tästä Esapekan (Lappi) kanssa ja hän sanoi, että ”kun ajat, Jari-Matti, tällä autolla, se on vaikuttava, mutta asvaltilla se todella nykäisee. Huomaat kyllä eron”. Minusta tuntui jo soralla siltä, että vau! Joten asvaltilla sen pitäisi olla super-vau, Latvala tuumii.

Viime vuonna Latvala ja Toyotan ykköstähti Kalle Rovanperä ajoivat Rallylegendissä Latvalan omistamilla Toyota Celica -autoilla. Tällä kertaa Latvala jätti Celicat talliinsa, koska hänelle avautui tilaisuus ajaa Rally1-autolla, eikä Rovanperäkään ole tällä kertaa tulossa tapahtumaan.

Latvala on osallistunut Rallylegendiin kolmesti aiemmin.

– On hienoa mennä sinne. Siellä on loistava tilaisuus nähdä upeita autoja, tavata faneja ja tietenkin ajaa Rally1-autolla. Se tuo aina hymyn kasvoille.

Katso alta kooste Suomen MM-rallista, jossa Latvala ajoi viidenneksi.

Lue myös nämä