Grönholm putosi rallicrossin MM-sarjassa neljänneksi – ”Surkeat tulokset, ei voi mitään”

Niclas Grönholm pullahti ulos palkintosijoilta rallicrossin MM-sarjassa kauden päätösviikonloppuna Etelä-Afrikassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm ajoi molemmissa Kapkaupungissa ajetuissa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa itsensä finaaliin, mutta sijoitukset finaaleissa menivät sen verran ristiin, että suomalaiskuljettaja putosi sarjan toiselta sijalta neljänneksi.

Rallicrossin pääsarjaa RX1e-luokkaa jatkettiin Etelä-Afrikan Kapkaupungissa kahdella MM-osakilpailulla. Kauden loput neljä osakilpailua kilpaillaan lajin kakkoskategorian RX2e-luokan täyssähköautoilla.

CE Dealer Teamin Grönholmin Etelä-Afrikan reissulla molemmissa osakilpailuissa epäonnistui oikeastaan kaikki mahdollinen. Lauantain finaalissa Grönholm oli viides ja sunnuntaina kuudes.

– Surkeat tulokset, ei voi mitään. Molemmissa MM-osakilpailuissa meni oikeastaan kaikki pieleen. Ei mun autossani ollut yhdenkään lähdön jälkeen ratti suorassa, renkaita meni ja ohjausvarsia vääntyi, Grönholm manasi.

– Lisäksi radalla on sakea pöly. Jos et tullut etu- tai takasuoralle ensimmäisenä, niin et nähnyt yhtään eteesi. Kakkosena MM-pisteissä tänne ja nyt nelosena kotiin. Ei hyvä, Grönholm summasi.

Grönholm kuitenkin taisteli ne pisteet matkamuistoina, jotka taisteltavissa olivat.

– Se, että selvitin tieni finaaleihin, oli torjuntavoitto. Tänään finaalin takarivistä sakeasti pölyävällä radalla ei ollut paljoa tehtävissä. Nousin lähdössä pari sijaa, mutta radan toisessa mutkassa tallikaverini syöksyi päin autoni etupyörää, ratin asento osoitti hetkessä kello kolmea ja auton ohjausvarret olivat mutkalla. Ja se finaali oli sitten siinä. Pääsin maaliin, mutta viimeisenä ja kaukana muiden takana.

MM-sarjan kaksi viimeistä ja ratkaisevaa osakilpailua ajetaan 11.–12. marraskuuta Hong Kongissa Kiinassa.

– Kaksi mahdollisuutta olisi vielä nousta MM-mitaleille. Ei tässä muu auta kun kerätä taistelutahtoa ja ottaa se mitali, Grönholm päätti.

Viikonlopun avauslähdön voitti MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Johan Kristoffersson. Ruotsin kaksoisvoiton varmisti Kevin Hansen ennen Timo Scheideria.

Sunnuntaina toisessa MM-kisassa voittoon ajoi Scheider. Voitto oli kokeneelle saksalaiselle uran ensimmäinen RX1-luokassa. Kakkoseksi sunnuntaina ajoi Hansen ennen Kristofferssonia.

Rallicrossin MM-pistetilanne:

1. Johan Kristoffersson (SWE) 107
2. Kevin Hanssen (SWE) 71
3. Timo Scheider (GER) 68
4. Niclas Grönholm (FIN) 63
5. Timmy Hansen (SWE) 58
6. Ole Christian Veiby (NOR) 54
7. Klara Andersson (SWE) 51
8. Sébastien Loeb (FRA) 29
 

Lue myös nämä

  • Uusimmat