Quantcast

Jari-Matti Latvala kävi katsastamassa Suomen MM-talvirallin reitin – ”Meillä olisi nyt paikka ottaa etua”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimi lähtee isona ennakkosuosikkina perjantaina käynnistyvään Rovaniemen MM-ralliin. 

Tallipomo Jari-Matti Latvala myöntää, että voitto on ainoa tavoite. Palkintosijoilla olisi hyvä olla mahdollisimman monta Toyota-merkkistä autoa.

– Nyt kun ollaan suomalaisilla teillä, tiedämme, että tämä on vahvaa osa-aluettamme. Automme on suunniteltu ja tehty näillä teillä. Tavoite on ehdottomasti, että voimme ajaa voitosta ja että kärkikolmikossa on mahdollisimman monta meidän autoa, Latvala summaa.

–  Toivoisin, että voimme olla vahvoja. Olisi tärkeää sarjan kannalta olla täällä iskussa, koska tulee myös ralleja, joissa Hyundai on vahvempi – kuten esimerkiksi Portugali ja Safari-ralli. Siinä mielessä meillä olisi nyt paikka ottaa etua.

Sääolosuhde muuttui ralliviikonlopulle pakkaskelistä lauhaan. Lunta kyllä riittää, mutta toki tienpinta pehmenee.

– Itse nyt reitillä käyneenä tuntuu, että keli on jopa parempi kuin voisi olla. Täällä on ajettu Tunturiralli samoilla teillä, mutta toki pääasiassa eri suuntaan. Sen jälkeen ei ole ollut suojaa eli ei ole tullut uutta jäätä. Nyt kun ollaan nollassa, maa pehmenee ja se helpottaa rengasta. Se on kilpailijoille parempi, että ei ruveta kommentoimaan renkaiden loppumista, Latvala analysoi.

– Se ei ehkä näytä niin kivalta, jos irtosora tulee esiin. Jos taas olisi 20 astetta pakkasta ja soraa, se tappaisi äkkiä renkaan. Se on vain valitettava fakta, että jääpohjaa ei ole ehtinyt tulla, kun ajettiin näillä samoilla teillä jo aiemmin.

Näyttävää menoa on silti luvassa. Lunta on Lapissakin reilusti.

– Muuten olosuhteet ovat fantastiset. Penkkaa on paljon ja tiet on aurattu mahdollisimman leveäksi. Se on ainoa miinus, että pohja on vähäisellä jäällä. Se säästäisi rengasta, Latvala summaa.

Vaikka kokemusetu on Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin puolella, voi nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä olla vahvin Toyotan lenkki napapiirillä.

– Nyt ovat kaikki elementit olemassa, että Kalle voi voittaa rallin. Niin kuin tiedämme,  kilpaileminen ja rallin ajaminen on sellaista, että kaikki ei ole aina itsestä kiinni. Jos voitto tulee, pitää kaiken loksahtaa paikoilleen, Latvala muistuttaa.

– Jos voitto ei tule vielä täällä, olen vakuuttunut, että Kalle voi ottaa sen myöhemmin kauden aikana. En nyt sano, että sen pitäisi juuri täällä tapahtua. Hän on varmasti ihan yhtä vahva myös Jyväskylässä tai Virossa.

Vaikka Latvalan johtama Toyota onkin iso ennakkosuosikki viikonlopun kisaan, muistuttaa tuurilainen, että myös muita valmistajia on mukana.

– Onhan Hyundaikin valmistautunut tähän kisaan huolellisesti. He olivat Eestissä ajamassa testiä ja myöhemmin täällä myös testaamassa. Olemme toki jotain informaatiota saaneet siitä, kun Juho (Hänninen) oli ajamassa Tunturissa rengastestiä. Täytyy kuitenkin muistuttaa, että olihan Oliver Solberg myös täällä ajamassa. Ehkä meillä pieni etu on, mutta ei niin suuri.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat