Lapiohommia! Suomalaiskonkari ja Hyundai-tähti täräyttivät penkkaan testipätkällä

Janne Tuohino
Janne Tuohino. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janne Tuohino ajautui ongelmiin jo Rovaniemen MM-rallin testierikoiskokeella perjantaiaamuna.

Vennivaaran testipätkä järjesti ylimääräistä ohjelmaa Tuohinolle, joka osallistuu kilpailuun oman tiiminsä Ford Fiesta WRC -autolla. Tuohino täräytti lumipenkan puolelle ensimmäisellä vedollaan.

Fiesta päätyi keula edellä kinosten keskelle mutkassa. Tuohinon autoon ei tullut isompia vaurioita ja lopulta 45-vuotias konkari pääsi pois penkasta.

– Lähti vehkeet hanskasta, oli vähän liukasta. Ehkä oli yrkkää liikaa. Tehtiin vähän lapiohommia, toivottavasti ei tarvitse tehdä kisassa, Tuohino veisteli Ralliradiolle.

Tuohinon aktiiviura rallikuljettajana päättyi jo kymmenisen vuotta sitten, mutta Rovaniemen rallitiet ovat hänelle enemmän kuin tutut. Tuohino on osallistunut Tunturiralliin toistakymmentä kertaa, viimeksi vuonna 2014, jolloin hän sai poronsarvet kilpailun voitosta.

Tuohino hankki pari vuotta sitten tiimilleen JanPro Racingille Ford Fiesta WRC:n, jota hän vuokraa asiakaskäyttöön. Tuohino osallistuu nyt toista kertaa itse Fiestalla MM-ralliin – edellisen kerran hän oli lähtöviivalla vuoden 2019 Ruotsin MM-rallissa.

Hyundai-tähti Thierry Neuville ajautui niin ikään penkkaan toisella vedollaan. Belgialaisella oli Tuohinon tapaan edessä hikinen lapiointiurakka.

Rovaniemen MM-rallin testierikoiskoe on yhä kesken.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat