Quantcast

17-vuotias suomalaislupaus ei kumartele Rovaniemen MM-rallissa – ”Ei tässä pelkästään kokemuksen perässä olla”

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kaksivetoisten luokassa kilpaileva 17-vuotias Toni Herranen starttaa viikonloppuna uransa ensimmäiseen MM-ralliin.

Nuorukainen hyökkää Rovaniemen vauhdikkaille erikoiskokeille kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa tutulla etuvetoisella Ford Fiesta Rally4 -autolla.

Rovaniemen MM-ralliin nuotit saatiin valmiiksi torstaina iltapäivällä ja itse kilpailu käynnistyy perjantaina shakedownin jälkeen kahteen kertaan ajettavalla Sarriojärven kovavauhtisella erikoiskokeella, joista jälkimmäinen ajetaan pimeällä.

– Nuotitus meni oikein hyvin. Reitti on todella vauhdikas ja näyttävä, luntakin on nyt riittävästi. Itse myös tykkään enemmän tuollaisesta kovavauhtisemmasta tiestä, Herranen toteaa.

Penkat ovat nyt suuremmat kuin kuukauden takaisessa Rovaniemen SM-rallissa, mutta oman haasteensa tekee viikonlopuksi luvattu nollakeli. Varsinkin isommalla lähtönumerolla tulevien etuvetoisten luokassa toisella kerralla ajettavat erikoiskokeet voivat olla paikoin erittäinkin huonossa kunnossa.

– Varmasti toisella ajokerralla on pätkät jo huonommassa kunnossa. Suurin osa pätkistä on jo ajettu kuukausi sitten kertaalleen ja siihen päälle vielä plussakeli. Mutta sehän on toisaalta kaikille sama meidän luokassa.

Tammikuussa ajetun Tunturirallin erikoiskokeista täysin samanlaisena ajetaan ainoastaan sunnuntain Aittajärvi, joka on samalla kilpailun Powerstage. Tämän Herranen myös nosti omaksi suosikikseen.

Vaikka etuvetoluokassa nähdään ainoastaan neljä kuljettajaparia, löytyy Herraselle luokasta kovat mittarit, kun kahden edellisvuoden SM3-luokan Suomen mestarit Sami Pajari ja Lauri Joona nähdään myös Rovaniemellä Ford Fiestojensa ratissa.

– Ehdottomasti lähdetään haastamaan kavereita. Ei tässä pelkästään kokemuksen perässä olla mukana. Kyllä ihan tosissaan mitataan vauhtia, kun on jo kahden Tunturirallin verran kokemustakin kilpailusta. Kisa on kuitenkin pitkä ja haastava. Mitä vain voi tapahtua viikonlopun aikana, Herranen muistuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat