Jari-Matti Latvala hyppää klassikkoauton ohjaamoon Italiassa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Peurunka-rallissa vuonna 2019. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala haistelee rallitunnelmaa vielä kertaalleen ennen joulupyhiä.

Latvala on mukana viikonloppuna ajettavassa Prealpi Master Show -tapahtumassa, joka järjestetään Pohjois-Italiassa Sernaglia della Battaglian kaupungin ympäristössä.

Latvala ei aja kilpaa, mutta hän ajaa erikoiskokeet läpi etuautona. Tuurilainen esittelee tapahtumassa Toyota Celica GT-4 -autoaan, joka kuuluu klassikkojen joukkoon.

Asko Sairanen toimii Latvalan kartanlukijana lauantaina ja sunnuntaina ajettavassa tapahtumassa, joka on entuudestaan tuttu suomalaisparille. Latvala ja Sairanen kilpailivat Prealpi Master Show’ssa kaksi vuotta sitten Celicalla, ja tuloksena oli kakkossija historic-luokassa.

Latvala on osallistunut Celicalla yksittäisiin kilpailuihin kotimaassa viime vuosina, mutta ensi vuonna hänet saatetaan nähdä useamminkin klassikkoauton ratissa. MM-sarjan kokenein kuljettaja ei saanut WRC-sopimusta kaudelle 2020, joten historic-kisoille voisi olla enemmän aikaa.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala ja Toyota Celica GT-Four. Kuva: Jari Nurminen

Latvala aikoo tosin vuokrata Toyota Yaris WRC -auton ainakin Ruotsin ja Suomen MM-ralleihin, joissa hän haluaa antaa talleille näyttöjä kautta 2021 varten.

Prealpi Master Show -kisaan on ilmoittautunut peräti 172 kuljettajaparia. Mukana on 41 R5-autokuntaa ja kaksi WRC-autoa.

Kalle Rovanperä testasi tällä viikolla Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Kuuntele alta Rovanperän haastattelu ja katso, kuinka häneltä sujui ajaminen talvisissa olosuhteissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute ]

 

Lue myös: Kalle Rovanperä testasi Toyotan WRC-autoa kunnon talvikelissä (video) – ”Onhan se lystiä”

Lue myös nämä