Ruotsalaistähden ura ottaa takapakkia rallin MM-sarjassa? ”Se voi olla fiksumpaa”

Pontus Tidemand
Pontus Tidemand. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pontus Tidemand testasi viime kaudella taitojaan rallin MM-sarjan WRC-luokassa.

Ruotsalaiskuljettaja Tidemand teki kovan ratkaisun vuoden 2018 lopussa. Vuotta aiemmin WRC2-luokan mestaruuden voittanut Tidemand päätti jättää Skodan tehdastiimin, jotta hän voisi lähteä tavoittelemaan unelmaansa – tallipaikkaa WRC-tallista.

Tidemand keräsi rahoituksen neljään MM-ralliin, joissa hän ajoi Ford Fiesta WRC -autolla. Tidemandin parhaaksi tulokseksi jäi Walesin MM-rallin seitsemäs tila viime lokakuussa.

Tidemandilla olisi mahdollisuus vuokrata M-Sport-tallilta Fordin WRC-auto MM-osakilpailuihin myös kaudella 2020. Auton vuokraaminen ei ole halpaa puuhaa, sillä yhdelle kilpailulle tulee hintaa lähemmäs 200 000 euroa.

– Meillä on hyvä keskusteluyhteys M-Sportin kanssa ja voin saada heiltä auton samoilla ehdoilla ensi vuonna.

– Nyt samaan aikaan on ollut paljon puhetta myös tulevaisuudesta – fossiilisista polttoaineista ollaan luopumassa, ja hybridit tulevat mukaan. Kaikki puhuvat nyt vuoden 2022 hybridiautoista. Ja monet toivovat, että ne tuovat uuden nousukauden rallille, Tidemand kertoo Ruotsin autourheiluliiton Pole Position -lehdessä.

Rallin MM-sarjassa on tällä hetkellä erittäin rajallinen määrä WRC-tallipaikkoja Citroenin lähdettyä tiehensä. WRC-autoihin on tarkoitus istuttaa kahden vuoden kuluttua hybridimoottorit, joiden toivotaan houkuttelevan lisää autonvalmistajia MM-rallisarjaan.

– Nyt on tärkeää ajaa näyttöjä tulevia vuosia varten. Uskon, että WRC2 voisi itse asiassa olla hyvä luokka ensi vuonna. Luultavaa on, että osa ilman WRC-paikkaa jäävistä kuljettajista päätyy sinne, Tidemand arvelee.

Tidemand ei ole lyönyt lopullisesti lukkoon ensi vuoden suunnitelmiaan. Mutta mahdollista on, että hänet nähdään WRC2-luokassa, jossa kilpaillaan R5-luokituksen kalustolla.

– Tarkastelemme sitäkin vaihtoehtoa, kuten myös WRC:tä.

Tidemandin ura ottaisi takapakkia WRC2:ssa, mutta ruotsalaistähti ei näe sitä huonona asiana.

– Katsomme tilannetta pitkällä aikavälillä, ja saattaa olla fiksumpaa mennä alaspäin WRC2-luokkaan ajamaan enemmän ja toivottavasti taistelemaan voitoista.

Kalle Rovanperä testasi tällä viikolla Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Kuuntele alta Rovanperän haastattelu ja katso, kuinka häneltä sujui ajaminen talvisissa olosuhteissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute ]

 

Lue myös: Kalle Rovanperä testasi Toyotan WRC-autoa kunnon talvikelissä (video) – ”Onhan se lystiä”

Lue myös nämä

  • Uusimmat