Kalle Rovanperä testasi Toyotan WRC-autoa kunnon talvikelissä (video) – ”Onhan se lystiä”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä jatkoi keskiviikkona tutustumista uuteen työvälineeseensä, Toyota Yaris WRC -ralliautoon.

Rovanperä testasi joulukuun alussa Yarista kaksi päivää ranskalaisilla asvalttiteillä valmistautuessaan kauden avaavaan Monte Carlo -ralliin. Keskiviikkona suomalaistoivo hyppäsi Yariksen ohjaamoon Keski-Suomessa ja pääsi ajamaan talvisissa olosuhteissa.

– Aamulla hymyilytti, kun pääsi ajamaan kunnon lumitietä. Onhan se lystiä. Nuo ovat hienoja pelejä päästellä varsinkin suomalaisella tiellä, Rovanperä myhäili.

Rovanperän testissä vallitsi leppoisa tunnelma, mutta kyse on totisesta touhusta. Rovanperällä on edessä uran ensimmäinen kausi WRC-autolla rallin MM-sarjassa. Vasta 19-vuotiaan kuljettajan ohjelmaan kuuluvat kauden kaikki osakilpailut.

– WRC-autoissa on paljon downforcea, ja siinä on jonkin verran opettelemista. Keskilukot ovat aktiiviset, joten auto käyttäytyy eri tavalla. Toki voimaakin on enemmän, joten siinäkin on paljon opeteltavaa. Mutta ihan hyvin se tuntuisi menevän, Rovanperä vertasi WRC-autoa R5-luokituksen ralliautoon, jolla hän on kilpaillut viime vuodet.

Lue myös: Kalle Rovanperällä tilaisuus kirjoittaa historiaa uusiksi – ”Sinne on pitkä ja kivinen tie”

Rovanperän suunnitelmana on sisäistää Yaris WRC -auton metkut kauden 2020 avauspuoliskolla. Puuppolalaisen toiveena on, että loppukaudella hän voisi ajaa paremmista sijoituksista.

Suomen MM-osakilpailu ajetaan elokuun alkupuolella Rovanperälle tutuilla sorateillä. Menestys kotirallissa maistuisi Toyota-kuskille, mutta hän ei mene asioiden edelle.

– Viime vuonna nähtiin, että täällä on paljon tunkua podiumille. Kolmen kärjessä on todella tasaista. Siihen menee aikaa, että oppii ajamaan koko viikonlopun niin kovaa ja tasaisesti. Varsinkin uudella autolla kilpailussa tulee tilanteita, joita ei ole aiemmin kokenut. Mutta toivottavasti pystyisin olemaan Suomessa hyvässä vauhdissa, Rovanperä sanoi.

Katso alta Kalle Rovanperän haastattelu ja katso, kuinka häneltä sujui ajaminen talvisissa olosuhteissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute ]

 

Toyotalla Rovanperä saa pomokseen toisen puuppolalaisen, nelinkertaisen kuljettajien maailmanmestarin Tommi Mäkisen. Rovanperä voi saada paljon oppia tallipäälliköltään.

– Tommilta on tullut jo ihan hyviä vinkkejä testaamiseen.

Lue myös: Ensitestit Toyotalla pistivät jopa Sebastien Ogierin jännittämään – ”Kuin olisi ollut ensimmäistä päivää koulussa”

Lue myös nämä

  • Uusimmat