Sami Pajarilta loistava kisa Viron MM-rallissa, myös Emil Lindholm Hyundai-debyytissään palkintopallille

Sami Pajari ja Enni Mälkönen sijoittuivat WRC2-luokassa toiseksi sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tulos on Toksport WRT:n suomalaisparivaljakon paras WRC2-tasolla tähän mennessä.

Pajarille kyseessä oli jo neljäs perättäinen podium Viron MM-rallissa. Seuraavaa onnistumista parivaljakko tavoittelee Skoda Fabia RS Rally2 -autolla jo vajaan kahden viikon kuluttua Suomen MM-rallissa.

– Vahva viikonloppu meiltä ja olen todella kiitollinen siitä että olemme täällä. Kiitän suuresti kaikkia tukijoitani, sekä kaikkia jotka olivat matkanneet meitä kannustamaan. Olisin todella halunnut korkeimmalla korokkeelle, mutta uskoakseni tämäkin on oikein hyvä tulos tässä kohtaa, Pajari summasi.

– Testit ajetaan vielä välissä Suomea varten, vaikka kovavauhtisia sorakisoja Viro ja Suomi ovatkin, niin aivan samoilla säädöillä ei kuitenkaan mennä, tiettyjä eroavaisuuksia on.

Luokan voittoon ajoi Pajarin tallikaveri Andreas Mikkelsen, jolle nuori lahtelainen taipui vain 9,7 sekunnilla. Hyundain Rally2-autolla debyyttikisaansa ajanut Emil Lindholm oli luokassa kolmas. Edelle ehti myös brittikuski Gus Greensmith, joka ei kuitenkaan ajanut Virossa WRC2-luokan pisteistä.

– Tiedettiin, että edessämme on haastava ralli. Meille oli autoa myöten uutta paljon ja loppujen lopuksi saavutimme sen, mitä realistisesti lähdimme Virosta tavoittelemaan eli palkintopallisijoituksen. Se on mielestämme ensimmäisessä rallissamme erittäin hyvä tulos, Lindholm sanoi.

– Ja olihan ralli osaltamme vaiherikas, mutta sehän on tämän lajin suola. Kilpailemme kovassa seurassa ja juuri Viron MM-ralli on kauden kaikista kisoista juuri se kilpailu, joka vaatii luottoa kaikista eniten. Ja vasta kilpailu tuo sitä tärkeää kokemusta ja lisätietoa, jota tulevissa ralleissa tarvitsemme menestyäksemme entistä paremmin.

Lindholm oli erittäin tyytyväinen uuteen Hyundai i20 N Rally2-autoonsa ja tiiminsä toimintaa.

– Pääsimme maaliin ja heti ensimmäisessä yhteisessä rallissamme palkintopallille. Iso kiitos siitä tiimillemme. Ammattilaista toimintaa ja yhteistyömme toimi erinomaisesti. Saimme kehitettyä autoamme koko ajan minulle paremmin sopivaksi. Suunta on oikea, tästä on hyvä jatkaa kohti Suomen MM-rallia, Lindholm totesi.

WRC2-luokan tulokset Viron MM-rallissa:

Katso alapuolelta WRC2-luokan ratkaisuhetket Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat