Toyotan isolla pomolla salatestit Keski-Suomessa, Jari-Matti Latvala lupasi antaa vinkkejä

Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda on Rallit.fin tietojen mukaan ajanut tänään maanantaina Rally1-hybridiautolla.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyoda tuurasi Jari-Matti Latvalaa viime viikonlopun Suomen MM-rallissa tallipäällikön tehtävässä, koska tuurilainen ajoi itse rallin tiimin GR Yaris Rally1 -hybridikilpurilla. Ralli oli Latvalan ensimmäinen uuden sukupolven ralliautolla ja päättyi komeasti viidenteen sijaan.

Autonvalmistajan perustajan pojanpoika Akio Toyoda on tunnetusti kova moottoriurheilumies ja on kilpaillut muun muassa rata-ajon puolella nimimerkillä ”Morizo”. Sivustomme tietojen mukaan Toyoda on ajanut maanantaina sekä Rally1-hybridikilpurilla että ensi vuonna markkinoille tulevalla GR Yaris Rally2 -autolla, jolla Toyotan iso päällikkö kurvaili ensi kertaa viime vuonna Japanissa.

– Kyllä meidät kuljettajat on kutsuttu paikan päälle. Annetaan Akiolle mahdollisuus kokeilla autoja, kokea varsinkin Rally1-auton voima. Katsotaan, kuka menee kyytiin. Siellä on Elfyn (Evans) ja Takamoto (Katsuta) sekä minä. Jos kyytiin pääsen, niin lupaan antaa vinkkejä, Latvala kertoi Rallit.fille sunnuntai-iltana.

Tallipäällikkö Latvalan ajokiireet eivät helpota. 38-vuotias tiimipomo osallistuu ensi viikonloppuna Lahden SM-rallin yhteydessä ajettavaan historic-autojen EM-osakilpailuun Toyota Celicallaan. Syyskuun alussa mies kurvailee puolestaan Toyotan uudella Rally2-autolla Japanissa.

– Ajohommia riittää. Olen todella onnekas, että pääsen ajamaan näin paljon. Nyt pääsen Lahteen ajamaan viikon päästä, joka on hieno kisa. Sitten syyskuun alussa heti Rally2:lla Hokkaido-ralli, joka on Kreikan MM-rallin kanssa päällekkäin, Latvala kertasi.

– Onhan tämä ollut aivan järjettömän upea mahdollisuus. Tiimipäällikkönä olen päässyt ajamaan näin paljon. Voin sanoa, että olen todella onnellinen tai onnekas näistä mahdollisuuksista, jotka Toyota on minulle tarjonnut.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä