Jari Huttuselta jättiyllätys: WRC-autolla SM-ralliin!

Jari Huttunen. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen julkisti jymyuutisen tiistai-iltana, kun hän kertoi osallistuvan reilun viikon kuluttua ajettavaan Riihimäen SM-ralliin WRC-kalustolla.

Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ajavat Riihimäellä Hyundain i20 WRC -autolla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun 25-vuotias suomalaiskuljettaja kilpailee WRC-ajokilla.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä lähden matkaan, tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kokemusta, Huttunen kertoi Twitterissä.

Huttunen kuului viime kaudella Hyundain kehitysohjelmaan ja kilpaili MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain R5-autolla, mutta ohjelma lakkautettiin kauden jälkeen. Tänä vuonna Huttunen on ajanut vasta kaksi rallia: hän osallistui Skodalla Ruotsin MM-ralliin ja Hyundailla Britannian rallisarjan osakilpailuun.

Huttusen osallistuminen SM-ralliin saattaa viitata siihen, että Huttunen voisi ajaa Suomen MM-rallissa Hyundain WRC-kalustolla elokuun alussa. Asialle ei ole kuitenkaan saatu vahvistusta.

Riihimäellä Huttunen saa vastaansa myös toisen WRC-auton, sillä Toyotan haastajaohjelmassa oleva Takamoto Katsuta ajaa kisassa Toyota Yaris WRC -autolla.

Riihimäen SM-ralli ajetaan lauantaina 25. toukokuuta. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 157 autokuntaa.

Lue myös nämä