Quantcast

Sebastien Loebille vuolaat kehut – ”Asiat voisivat olla huomattavasti huonommin”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb intoutui kovaan vauhtiin viikonloppuna ajetussa Chilen MM-rallissa.

Loeb ei ollut täydessä terässä vielä rallin avauspäivänä, minkä jälkeen hän oli tuloslistalla kuudentena. Mutta kahtena seuraavana päivänä 45-vuotias ranskalaiskonkari oli nopeampi kuin kaikki muut WRC-kuljettajat.

Hyundailla kilpaileva Loeb sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja oli jopa lähellä saada kiinni kuusi edellistä mestaruutta voittaneen Sebastien Ogierin, joka toi Citroeninsa maaliin toisena.

– Ei ole helppoa kilpailla WRC-autolla maailman nopeimpia kuljettajia vastaan, kun ei ole itse päässyt ajamaan kovinkaan paljon. Kaikki muut ovat koko vuoden autossa kuten minä itsekin olin vuosia sitten. Edellisestä kisastani oli melkein pari kuukautta ja olin päässyt testaamaan vain yhden päivän soralla, joten tämä ei ollut helppoa, Loeb kertoi.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä. Videolla näkyy muun muassa Hyundain Thierry Neuvillen raju ulosajo. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

 

Loeb saalisti ensimmäistä kertaa urallaan palkintosijan rallin MM-sarjassa jollain muulla automerkillä kuin Citroenilla.

– Minulla oli alussa vaikeuksia auton kanssa, mutta tilanne muuttui paremmaksi, ja sain enemmän luottoa nuotteihini. Sitten pystyin taistelemaan muita vastaan, Loeb sanoi.

– Olen tyytyväinen kolmossijaan. Meillä oli kiivas kamppailu, josta nautin todella paljon.

Hyundai joutui hieman antamaan periksi muille tiimeille Chilessä, mutta talli pysyi valmistajien MM-sarjan kärjessä 29 pisteen erolla Toyotaan. Loeb toi Hyundaille 15 arvokasta MM-pistettä.

Tallipäällikkö Andrea Adamo ei voinut kuin ylistää Loebia historian ensimmäisen Chilen MM-rallin jälkeen.

– Sebastien ja Daniel (Elena) saivat meidät tuntemaan itsemme nuorilta, sillä heidän esityksensä muistutti meitä heidän parhaista vuosistaan. Sebastien ajoi uskomattoman rallin ja hän auttoi pitämään hengissä tavoitteemme maailmanmestaruudesta. Tulos minimoi vauriot, ja kun ottaa huomioon Thierryn (Neuville) ja Nicolasin (Gilsoul) onnettomuuden, asiat voisivat olla huomattavasti huonommin. Sen vuoksi olemme kiitollisia, Adamo kertoi.

Hyundai ei ole vielä ilmoittanut, milloin Loeb kilpailee seuraavan kerran MM-sarjassa. Mahdollista on, että ranskalaismestari on mukana vasta elokuun loppupuolella ajettavassa Saksan MM-rallissa.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan reilun kahden viikon kuluttua Portugalissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat