Quantcast

Jari Huttunen iski tiskiin loistavat näytöt! MM-rallivoittaja jäi kauas suomalaisen taakse

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen antoi kovan vastuksen rallin MM-sarjasta tutuille kuljettajille, kun Rally di Alba ajettiin sunnuntaina Italiassa.

Huttusella oli ensimmäistä kertaa käytössään tuoreimmilla päivityksillä varustettu Hyundai i20 R5 -auto. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka antoivat kovat näytöt osaamisestaan ajettuaan toiseksi kovatasoisessa asvalttikilpailussa.

Huttusen edelle ehti ainoastaan toinen Hyundai-kuljettaja Craig Breen, joka kuittasi ykkössijan 8,7 sekunnin erolla suomalaiseen. Breen on tullut tutuksi rallin MM-sarjasta ja viime vuodesta lähtien hän on edustanut Hyundain WRC-tallia.

Kiuruvetinen Huttunen, 26, otti kovan päänahan, sillä taakse jäi MM-sarjan todellinen konkari, Dani Sordo. Espanjalaiskuljettaja Sordo on ajanut MM-sarjassa peräti 168 osakilpailua ja napannut kaksi osakilpailuvoittoa. Sordo taipui selvällä 14,8 sekunnin marginaalilla suomalaiselle yhdeksän erikoiskoetta sisältäneessä Alba-rallissa.

Huttunen ajoi Pohjois-Italiassa yhden pohja-ajan ja ylsi seitsemän kertaan kolmen parhaan joukkoon pätkäajoissa. Hän iski tiskiin huippunäytöt todellisia huippukuljettajia vastaan, ja huomattavaa on myös se, että Hyundain WRC2-kuljettaja Ole Christian Veiby jäi miltei 50 sekuntia suomalaisesta. Norjalainen Veiby sijoittui rallissa kahdeksanneksi.

Huttunen kilpailee seuraavan kerran jo ensi viikolla Puolan rallisarjan osakilpailussa. Hän on mukana myös kuukauden kuluttua Viron MM-rallissa, joka jatkaa MM-kautta koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen.

Rally di Alban yhteydessä ajettiin erikseen WRC-luokan kilpailu, joka päättyi Thierry Neuvillen juhliin. Belgialainen Neuville löi Hyundai-tallikaverinsa ja hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin 22,4 sekunnilla. Neuville nakutti peräti kahdeksan pohja-aikaa yhdeksällä pätkällä.

Rally di Alban tulokset EK9/9 jälkeen:

1. Craig Breen   Hyundai 1.01.32,5
2. Jari Huttunen  Hyundai   +8,7
3. Dani Sordo   Hyundai   +23,5 
4. Luca Rossetti  Hyundai   +26,5
5. Anthony Fotia  VW     +32,2

Rally di Alba, WRC-luokan tulokset EK9/9 jälkeen:

1. Thierry Neuville  Hyundai 58.41,8
2. Ott Tänak      Hyundai  +22,4
3. Pierre-Louis Loubet Hyundai  +55,5
4. Luca Pedersoli   Hyundai +2.20,7
5. Manuel Villa    Ford  +4.36,3
6. Massimo Pedretti  Ford  +5.25,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat