Kokkola-rallissa rytisi – Mitsubishi meni rujoon kuntoon (video)

Kotimainen rallikausi jatkui pitkästä aikaa viikonloppuna, kun Kokkolassa ajettiin lauantaina Kokkola 400 Juhlaralli nimeä kantanut kilpailu.

Kisan voittoon ajoi odotetusti Toyotan WRC-autolla kilpaillut japanilainen Takamoto Katsuta. Debyyttikisaansa R5-autolla ajanut Aleksi Röyhkiö oli yleiskilpailussa toinen ennen Ville Pynnöstä.

Kisan kolmannella erikoiskokeella nähtiin myös yksi raju ulosajo, kun Sami Mukkalan Mitsubishi Lancer E9 lähti niin sanotusti lapasesta. Onneksi Mukkala ja kartanlukija Kimmo Halttunen selvisivät rytäkästä ehjin nahoin.

Käyttäjä JPeltsi on ladannut Youtubeen videon kolmospätkältä. Ulosajo näkyy videolla kahden minuutin kohdalla. Videon voit katsoa artikkelin yläpuolelta.

Kokkola 400 Juhlaralli oli osa Historic Rally Trophya. Historic-luokan voittoon ajoi Volvola 242:lla Matti Jaatinen ennen Volkswagen Golfilla kurvaillutta Janne Lindbergiä. Kaksikon välille muodostui maalissa eroa 7,9 sekuntia,

Historic nuottiluokan voitti Opel Mantalla ajanut Heikki Westerlund. Toiseksi sijoittunut, Ford Escort 1600:lla kaasutellut Antti Leponiemi jäi Westerlundista vajaat 50 sekuntia.