Quantcast

Jari Huttunen kiusaa Hyundain WRC-tähtiä Italiassa – jopa voitto mahdollinen

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen on kiinni huipputuloksessa Italiassa ajettavassa Rally di Albassa.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka pitävät hallussaan asvalttikilpailun kakkossijaa, kun ajettuna on kuusi erikoiskoetta. Hyundai i20 R5 -autolla kisaava kiuruvetinen on vain 8,6 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Craig Breenistä.

Huttusen vauhti oli huippuluokkaa myös toisella kolmen erikoiskokeen lenkillä. Suomalaiskuljettaja ajoi kakkosajan Iglianon ja Loveran pätkillä. Lenkin päättäneellä pikataipaleella Huttunen oli kolmanneksi kiireisin.

Huttunen kilpailee samanlaisella Hyundain R5-autolla kuin Hyundain WRC-tiimiin kuuluvat Breen ja Dani Sordo, joka on Alba-rallissa kolmantena. Huttunen pysyi päivän toisella lenkillä hyvin Breenin vauhdissa ja kasvatti samalla etumatkaansa Sordoon nähden. Espanjalaiskonkari Sordo on 8,8 sekunnin päässä suomalaisesta.

Alba-rallin ohessa ajetaan erillinen WRC-luokan kilpailu, jossa ovat mukana Hyundain WRC-tallin kirkkaimmat tähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak. Neuville veti lisää johtoa Tänakiin ennen toista huoltotaukoa ja starttaa viimeiselle lenkille 19,4 sekunnin johtoasemassa. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet on luokassa kolmantena 39,2 sekunnin päässä kärjestä.

Samat kolme erikoiskoetta, Igliano, Lovera ja Niella-Bossolasco, ajetaan vielä kertaalleen rallin päätteeksi. Alba-rallin viimeinen erikoiskoe alkaa kello 18.29 Suomen aikaa.

Rally di Alban tilanne EK6/9 jälkeen:

1. Craig Breen   Hyundai 41.03,3
2. Jari Huttunen  Hyundai  +8,6
3. Dani Sordo   Hyundai  +17,4 
4. Luca Rossetti  Hyundai  +21,4
5. Simone Miele  Citroen  +25,7
6. Anthony Fotia  VW    +27,0

Rally di Alba, WRC-luokan tilanne EK6/9 jälkeen:

1. Thierry Neuville  Hyundai 39.09,8
2. Ott Tänak      Hyundai  +19,4
3. Pierre-Louis Loubet Hyundai  +39,2
4. Luca Pedersoli   Hyundai +1.26,8
5. Manuel Villa    Ford  +3.05,9
6. Massimo Pedretti  Ford  +3.42,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat