Isabelle Galmiche, 50, matematiikan opettajasta MM-rallin voittajaksi – ”Tämä voi olla oppilailleni pienoinen yllätys”

Sebastien Loeb joutui starttaamaan Monte Carlon ralliin uuden kartanlukijan kanssa, kun pitkäaikainen aisapari Daniel Elena päätti eläköityä WRC-hommista.
Isabelle Galmiche
Isabelle Galmiche. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhteistyö 50-vuotiaan Isabelle Galmichen kanssa sai kuitenkin satumaisen alun, kun kaksikko juhli viime sunnuntaina Monten voittoa Ford Puman ratissa. Galmiche on kokenut kartturi, joka on toiminut aiemmin Loebin etuautoryhmässä, mutta silti nouseminen heti voittajaksi MM-tasolla on äärimmäisen kova suoritus.

– Olen superonnellinen. Onhan tämä ihan mieletöntä, mitä minulle on tapahtunut. Jo se, että sain osallistua tähän kisaan ja vielä Sebin kanssa tuollaisessa uskomattomassa autossa. Se itsessään oli jo mieletöntä, Galmiche kommentoi belgialaiselle RTBF-kanavalle.

– Kaiken sen päälle saimme vielä voiton kovan taistelun jälkeen. Toivottavasti tämä toistuu vielä tulevaisuudessa, mutta sen aika näyttää.

Galmiche ei ole ralliammattilainen, vaan saa ainakin vielä toistaiseksi leipänsä huomattavasti arkisemmasta työstä.

– Olen itse asiassa matematiikan opettaja. Rallin aloitin vuonna 1995. Minulla on paljon ralleja vyölläni, mutta ei niin kovin paljoa MM-tasolla. Opiskelijoilleni en puhunut mitään tänne lähtemisestä, joten tämä voitto voi olla heille pienoinen yllätys, Galmiche naureskelee.

Galmiche on ensimmäinen nainen sitten vuoden 1997 ja Fabrizia Ponsin, joka on seisonut MM-rallissa korkeimmalla korokkeella. Pons valloitti juuri Monte Carlon rallin Piero Liattin kartturina.

Loeb antoi tunnustusta kartturilleen. Galmiche on toiminut muutamia kertoja myös testeissä Loebin rinnalla, joten ranskalaismestarin nuotti oli naiselle tuttu.

– Hän pärjäsi erittäin hyvin. Ihan muutaman kerran hän oli myöhässä, mutta vain vähän. Tämä uusi auto tekee haasteita myös kartturille, kun pitää kertoa niin paljon informaatiota. Isabelle oli kuitenkin täydellisessä rytmissä ja ymmärtää hyvin, miten nuotti tehdään, Loeb korostaa.

– MM-sarjassa pitää tarkistaa paljon erilaisia asioita, mutta hän selvitti sen hyvin. Hänellä on paljon kokemusta alemmista sarjoista, joissa ei ole niin paljon puuhaa auton ulkopuolella. Silti kaikki sujui hienosti.

M-Sportin tallipomo Richard Millener myönsi WRC All Liven haastattelussa, että Loebin kartturivalinta oli pienoinen yllätys tiimille.

– Pakko myöntää, että en tiennyt, kun Sebin kartturi on. Kaikki täällä oli uutta hänelle, mutta hän tuli ja voitti kauden vaikeimman rallin. Lauantaina sain tietää, että hän on myös opettaja, eikä ole kertonut oppilailleen mitään. Ehkä hän näyttää heille maanantaina palkintonsa. Tästä riittää puhetta pitkään, Millener totesi.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat