Quantcast

WRC-tähdeltä paljastus – ei edes yrittänyt estää Kalle Rovanperän nousua edelle

Craig Breenin urakka M-Sport Fordin ykköskuljettajana sai onnistuneen alun Monte Carlon MM-rallissa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäistä kertaa täyden kauden ajava Breen kuittasi kolmostilan sunnuntaina päättyneestä klassikkokisasta. Breen ei yltänyt pohja-aikoihin, mutta varma suoritus toi palkintosijan irlantilaiskuljettajalle.

– Tämä oli hyvä tapa aloittaa MM-sarja. Emme ehkä odottaneet näin hyvää tulosta, sillä en ollut ajanut tätä rallia neljään vuoteen. Odotimme, että tästä tulee vaikea kilpailu meille, kertoi Breen, joka ajoi edellisillä kausilla vain yksittäisiä kisoja Hyundain WRC-autolla.

– Yritimme ajaa tasaisesti ja välttää virheitä. Hyökkäsimme silloin, kun oli sen aika. Pysyimme keskellä tietä ja saimme hyvän tuloksen.

Toyotan Kalle Rovanperä sijoittui Breenin perässä kisassa neljänneksi. Rovanperä keräsi kuitenkin Montesta Breeniä isomman pistepotin, kun hän ajoi pohja-ajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, mistä hänet palkittiin viidellä lisäpisteellä.

Breen ei tehnyt hyökkäystä päätöspätkällä. Eikä hän sen enempää yrittänyt estellä sitä, että Rovanperä voisi nousta MM-pisteissä hänen edelleen.

– Meille oli parempi, jos Kalle on edellä Ruotsin MM-rallin lähtöjärjestyksessä. Kaikki meni siinä mielessä hyvin, Breen sanoi.

Montessa sensaatiomaisen voiton ottanut Sebastien Loeb ja Toyotan Sebastien Ogier ovat MM-pistetaulukon kärkisijoilla. Ranskalaiskonkarit ajavat tänä vuonna vain valikoiduissa ralleissa ja kumpikin jättää väliin Ruotsin talvirallin. Tämä tarkoittaa sitä, että MM-pisteissä kolmantena olevan Rovanperän tehtävänä on toimia aura-autona Ruotsin MM-rallin avauspäivänä.

– Minun ei tarvitse avata tietä, mutta olen lähellä kärkeä. Odotan itse asiassa todella paljon Ruotsin rallia ja kisaa ennen ajettavia testejä, Breen kertoi.

Ruotsin rallin pitäisi sopia Breenille Monte Carloa paremmin. Breen sijoittui vauhdikkaassa talvirallissa toiseksi vuonna 2018 Citroenilla.

– Ruotsin rallista tulee nyt erilainen. Aiemmin olen ajanut osittaisia kausia, joten olen lähtenyt kisaan kärjen takaa. Perjantaisin tein hyvän suorituksen ja yritin pitää sijoituksen koko viikonlopun.

– Yritämme ajaa mahdollisimman vahvan kilpailun. Ensimmäistä kertaa elämässäni ajan täyden MM-sarjan, joten kaikki pisteet ovat erittäin arvokkaita, Breen painotti.

Ruotsin MM-ralli ajetaan helmikuun lopulla uusilla erikoiskokeilla Uumajan ympäristössä.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat