Quantcast

Toyotan pääpomolta isot kiitokset Suomeen – jäi kaipaamaan yhtä asiaa uusista ralliautoista

Toyota sai vähintäänkin kohtuullisen alun kaudelleen, kun hybridiautoilla kilpailtiin ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjan pääluokassa viime viikonloppuna.
Akio Toyoda
Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan ranskalaistähti Sebastien Ogier oli kiinni Monte Carlon MM-rallin voitossa, mutta rengasrikko kisan viimeistä edellisellä erikoiskokeella nosti toisen ranskalaiskonkarin Sebastien Loebin ykköseksi.

Toyotan Kalle Rovanperä nousi kilpailussa neljänneksi vaikean alun jälkeen. Elfyn Evans oli puolestaan mukana kärkikamppailussa ennen kuin hän ajoi ulos lauantaina.

Monte Carlon MM-rallissa Toyota sai vahvistuksen, että uusi GR Yaris Rally1 -hybridi on kilpailukykyinen.

– Se oli niin lähellä, että Seb olisi saavuttanut yhdeksännen voittonsa Monte Carlon rallissa. Olin tyytyväinen siitä, että yhteistyö hänen uuden kartanlukijansa Benjaminin (Veillas) kanssa näyttää toimivan hyvin. Hänen ajotuntumansa vaikutti myös olevan hyvällä tasolla uuden GR Yaris Rally1 -auton kanssa, Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda kehuu tiedotteessa.

Toyoda jakoi kiitoksia myös Suomeen. Toyotan WRC-tallin päämaja sijaitsee Jyväskylässä, missä myös GR Yaris Rally1 on kehitetty.

– Viimein auto on päässyt oikeille erikoiskokeille kilpailussa. Olen erittäin onnellinen ja haluankin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet rakentamassa GR Yarista. Tiedän, että autoa rakentaneet tiimin jäsenet ovat kohdanneet useita ongelmia ja tehneet äärimmäisen kovasti töitä.

– Minun pitää kiittää vilpittömästi kaikkia Suomessa olevia tiimin jäseniä, jotka ovat työskennelleet Jari-Matti Latvalan johdossa, sekä kaikkia jäseniämme Kölnissä. Kausi on vasta alkanut ja uskon, että pystymme jatkamaan hyvää työtä yhdessä, japanilaispomo luottaa.

Kovana rallifanina tunnettu Toyoda myöntää samalla, että hänellä on vielä hieman totuttelemista MM-rallin uuteen aikakauteen.

– Minusta tuntuu edelleen siltä, että jotain puuttuu, kun näen ralliautojen lähtevän äänettömästi huoltoalueelta, Toyoda viittaa siihen, että Rally1-autot kulkivat sähköllä Monacon huoltoalueella.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua Ruotsissa.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat