Quantcast

Hyundain WRC-tallin kauden aloitus oli vaakalaudalla – ”Ei mitenkään varmaa vielä pari päivää ennen rallia”

Rallin MM-sarjan kauden 2022 avausosakilpailu Monte Carlossa oli Hyundain tallille tuskainen.
Julian Moncet
Julian Moncet. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin kausi alkoi mollivoittoisesti, kun kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa vain Thierry Neuville linkutti maaliin saakka. Belgialainen oli lopputuloksissa kuudes liki kahdeksan minuuttia kärkeä perässä.

Korealaisvalmistajan pilttuussa oli silti aihetta jopa juhlaan, vaikka tukkaa tuli kilpailijoihin nähden ja pahasti. Lähellä nimittäin oli, ettei kolmea Hyundain Rally1-autoa olisi edes nähty lähtörampilla Monacossa.

– Tämä oli hankala kisa meille. Kuinka sen nyt aloittaisi? Positiivista oli se, että saimme edes tuotua kolme autoa tänne. Se ei ollut mitenkään varmaa vielä pari päivää ennen rallia. Se oli ensimmäinen saavutuksistamme, tallipäällikön virkaa toistaiseksi hoitava Julien Moncet sanoo Dirtfishin sivuilla.

Hyundai aloitti uuden Rally1-auton kehittämisen selvästi kilpailijoitaan M-Sport Fordia ja Toyotaa myöhemmin. Viime hetken rajut ulosajot eivät myöskään auttaneet kehitystyössä.

– Suorituskykymme oli hyvällä tasolla silloin, kun autossa ei ollut ongelmia. Emme ole kaukana kärjestä. Auto on kilpailukykyinen, mikä on rohkaisevaa, Moncet toteaa.

– Olihan meillä paljon ongelmia. Ei se ole koskaan mukavaa, kun ongelmia tulee, mutta osasin odottaa niitä, koska meillä on uusi auto, uudet säännöt ja olimme muutenkin myöhässä. En ole siis yllättynyt, mutta en tietenkään myöskään tyytyväinen.

Hyundailla on pajallaan ja testipätkillä luvassa kiireisiä päiviä, sillä seuraava MM-ralli koittaa Ruotsin lumilla jo vajaan kuukauden kuluttua. Mitä Hyundai sitten muuttaa uudessa autossa?

– Kaiken, Moncet kuittaa lyhyesti.

– Ennen kaikkea meidän pitää keskittyä luotettavuuteen. Meillä oli monia ongelmia, jotka vaikuttivat meidän suorituskykyymme. Kun ongelmia ei ole, auton vauhti on ihan ok.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat