Quantcast

Sebastien Ogier pitää vain välivuoden? – ”En sulje itseltäni mitään pois”

Sebastien Ogier jahkailee edelleen, onko ralliura lopullisesti päätöksessä vai ei.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier päätti kokopäiväisen ralliuransa viime vuonna uransa kahdeksanteen maailmanmestaruuteen. Tänä vuonna miehen on määrä ajaa enää valikoituja MM-ralleja Toyotan kolmannessa tehdastallin autossa.

Kauden 2022 avaus Monte Carlossa päättyi toiseen sijaan Ogierin osalta, kun vanha kilpakumppani ja maanmies Sebastien Loeb tykitti Fordilla niukkaan voittoon. 38-vuotias ranskalaistähti ei kuitenkaan sulje ovea pois siltä, etteikö mies palaisi vielä täysin voimin MM-karkeloihin ”välivuoden” jälkeen.

– Haluan nyt viettää aikaa vaimoni ja poikani kanssa. Pian poikani menee kouluun, joten ehkä sitten minulla tulee tylsää kotona ja ajattelen, että voisinkin palata takaisin. En sulje itseltäni mitään pois, Ogier kertoi ranskalaisen RMC-radiokanavan Super Moscato Show -ohjelmassa.

Kovin pitkiä aikoja Ogier ei vielä ole ehtinyt kotona olemaan, sillä edellinen rallikausi päättyi marraskuussa Monzassa, jonka jälkeen mestari on testaillut sekä uutta Rally1-hybridiautoa että Toyotan WEC-kilpuria. Viime viikon Monte Carlon rallin jälkeen Ogier testasi jälleen ratapuolen autoa.

Ogier on luvannut päätöksiä ensi kuun alussa. Mestarin ratkaisut vaikuttavat isosti myös Esapekka Lapin tämän kauden ohjelmaan, sillä pieksämäkeläinen jakaa kolmatta Toyotan tehdastallin autoa Ogierin kanssa.

– Ajoin juuri Monte Carlossa, joten en ole ainakaan kokonaan lopettanut. Minulla on edelleen yksi jalka sisällä Toyotan tiimissä. Ajan jotain 4-5 rallia tänä vuonna. Haluan enemmän vapaa-aikaa, mutta en lopeta kokonaan, Ogier sanoi radiolähetyksessä.

Ogierin suurin unelma on edelleen pärjätä legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin kisassa.

– Edelleen se on tavoitteenani, ja olisihan se upea haaste. Rallikuskit siirtyvät useimmin Dakariin tai rallicrossiin, mutta se ei houkuta minua. Le Mans on myyttinen, ja koska se on jotain, mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt, on se mielestäni erittäin motivoivaa. Haluan haastaa itseni, rallimestari summaa.

Ja mikä tärkeintä, ei Ogier sulje missään nimessä pois vaihtoehtoa palata jonain päivänä täysipäiväisesti rallin MM-sarjaan.

– Ei sitä ole mihinkään kiveen kirjoitettu. Jätän kaikki ovet avoimiksi tulevaisuudessa. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Lähde: Rallye Sport

Katso alapuolelta, miten Kalle Rovanperä käskytti Toyotan Rally1-autoa talvitesteissä Keski-Suomessa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,397820″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat