Quantcast

Esapekka Lappi väläytti huippuvauhtiaan – Toyotan katteetkin saivat kyytiä: ”Ei tämän parempaa työtä voisi olla”

Esapekka Lappi pääsi perjantaina ottamaan tuntumaa Toyotan Rally1-hybridiautoon, kun hän ajoi kilpurilla vasta toisen testinsä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime syksynä Toyotan WRC-tallilta sopimuksen saanut Lappi ei juuri arastellut auton ratissa. Katteetkin saivat välillä kyytiä, kun Lappi käskytti kilpuria mutkiin ja hyppyihin (katso video jutun alta).

Huollossa Lappi ja kartanlukija Janne Ferm olivat yhtä hymyä. Parivaljakko antoi viime kaudella riittävät näytöt MM-sarjan kakkosluokassa ja sai uuden tilaisuuden kuninkuusluokassa.

Ralli on edelleen se juttu, josta Lappi nauttii.

– Hyvähän se fiilis on, kun pääsee koti-Suomessa ajamaan ja huippuvehkeillä. Mikäs tässä, ei tämän parempaa työtä voisi olla, Lappi virnisti Rallit.fille.

Lappi jakaa tänä vuonna ajovastuuta Toyotan kolmosautossa kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa. Ogierin suunnitelmissa on ajaa neljä tai viisi kilpailua, joten Lapille on näillä näkymin luvassa kahdeksan tai yhdeksän MM-osakilpailua.

Lappi avaa kautensa vajaan kuukauden kuluttua Ruotsin lumirallissa. Perjantain testin lisäksi Lappi ajaa vielä yhden testipäivän Ruotsissa ennen Uumajan ympäristössä ajettavaa kilpailua.

– Auto ei ihan vielä sovi minulle. Pitää vielä vähän tehdä hommia, Lappi sanoi.

– Mutta ihan normaaliahan se on, ettei auto satu suoraan käteen. Muutellaan, muutellaan, pieksämäkeläinen suunnitteli.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 24.-27. helmikuuta.

Katso alta video Esapekka Lapin testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,397978″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat