Quantcast

Hyundain WRC-tähti povaa tuskaista Portugalin MM-rallia – ”Realistinen tavoite on viiden parhaan joukossa”

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville ei laske itseään mukaan ensi viikolla ajettavan Portugalin MM-rallin voittokamppailuun.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kolmen ensimmäisen osakilpailun jälkeen Neuville on MM-sarjassa Toyota-kuski Kalle Rovanperän jälkeen toisella sijalla. Belgialaiskuski uskoo, että lähtöpaikkahaitta Portugalin sorateillä on sen verran iso, ettei voittokamppailuun ole asiaa.

– Olen toisena autona tiellä. Jotkut todella nopeat kuskit starttaavat paljon taaempaa, joten meille on loppujen lopuksi riittävän iso haaste taistella paikasta viiden parhaan joukossa, Neuville summaa Dirtfish-sivustolla.

– Ehkä myös podiumille voi olla mahdollisuuksia, mutta realistinen tavoite on päästä viiden sakkiin, vuonna 2018 Portugalin rallin voittoa juhlinut Neuville jatkaa.

Neuville ei nimeä kisan voittajasuosikkeja, mutta uskoo paremmalla lähtöpaikalla olevien Toyotan Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin sekä tallikaverinsa Sebastien Loebin ja Ott Tänakin menevän erittäin kovaa. Portugalissa kauden avaavan Hyundain espanjalaiskonkari Dani Sordon lähtöpaikka on niin ikään erinomainen.

– Siellä on viisi tai kuusi kuskia, jotka starttaavat meidän takaa, ja he voivat taistella voitosta. Ei ole siis helppo kisa luvassa, mutta se on meillä kaikilla tiedossa, Neuville kertoo.

– Tämä oli kuitenkin tiedossa jo Ruotsin rallin jälkeen, että lähtöpaikkamme ei ole paras mahdollinen.

Ogier lienee tallikaveri Evansin sekä Hyundai-kuski Tänakin lisäksi Portugalin MM-rallin suurin voittajasuosikki. Mies ei kuitenkaan itse halua ottaa liikaa menestyspaineita.

– En edes unelmoi, että olisin Portugalissa paras kuski. Toivon, ettei taukoni ole ollut liian pitkä, jotta voin kuitenkin olla kilpailukykyinen, viimeksi Monte Carlossa tammikuussa ajanut Ogier sanoo.

Katso alapuolelta viime vuoden Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat