Quantcast

Kanariansaarten EM-ralli tarjosi heti draamaa – 56-vuotias konkari kisan johdossa

Itävaltalainen Simon Wagner rysäytti Skoda Fania Rally2 evo -kilpurillaan ulos tieltä Kanariansaarten perjantain toisella pätkällä.
Simon Wagner
Simon Wagnerin leikki loppui lyhyeen Gran Canarialla. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wagnerin auto tukki tien, eikä pätkää pystytty enää jatkamaan. Wagner ja kartanlukija Gerald Winter selvisivät ulosajosta ehjin nahoin. Wagner oli ehtinyt kirjauttaa pohja-ajan torstai-illan yleisöpätkälle. Perjantaiaamun ensimmäisellä varsinaisella erikoiskokeella nopein oli puolestaan isäntämaan Efren Llarena.

Wagnerin Skoda Fabia otti osumaa kallioon.

Kisan neljäs pätkä ennen perjantain päivähuoltoa oli 56-vuotias espanjalaisnestori Luis Monzon, joka siirtyi myös kisan johtoon. Monzon ei ole ajanut EM-sarjassa 2000-luvulla muita ralleja kuin Espanjan kisoja ja lähinnä Kanarialla.

– Ei ollut helppoa, koska asvaltti oli tosi kuumaa. Tunnemme kuitenkin reitin erittäin hyvin. Aika oli varsin hyvä, konkarikuski Monzon summasi ERC+ -palvelun lähetyksessä.

Ranskalainen Citroen-kuski Yoann Bonato on kilpailussa toisena 8,9 sekuntia Monzonia perässä. Edellisen EM-rallin Azoreilla voittanut Llarena on kolmantena ennen Italian Simone Campedellia ja avauskisan voittanut Nil Solansia.

– Tämä oli ihan katastrofi. En vain pystynyt säilyttämään vauhtiani. Etupyörät kuluivat ihan liikaa, mikä on tietenkin oma vikani, Solans sanoi.

– Ei ollut helppoa, tein virheitä varsinkin pätkän alussa. Nopeilla osuuksilla nuottini ei ole paras mahdollinen, mutta pitää parantaa niitä toiselle lenkille, Bonato puolestaan kuittasi.

Jo torstai-illan yleisöpätkällä MM-sarjastakin tuttu brittikuski Jon Armstrong pilasi kisansa kolhittuaan Ford Fiesta Rally4 -ajokkiaan. Eroa kärkeen tuli heti liki kolme minuuttia ja omassakin luokassa ero pohjiin venähti yli kahteen ja puoleen minuuttiin.

– Ei ollut mikään ylpein hetkeni eilen illalla. Se oli oma virheeni. Olen pahoillani kaikkien tukijoideni puolesta. Nyt lähden ajamaan puhtain mielin ja tähtään ehjään ajopäivään, Armstrong twiittasi.

Katso alapuolelta torstain aika-ajopätkän parhaat palat. Kisan tilanne videon jälkeen.

Kanariansaarten EM-ralli, tilanne EK4/13 jälkeen:

 1. Luis Monzón    Skoda 30.29,2
 2. Yoann Bonato   Citroen +8,9
 3. Efren Llarena   Skoda  +13,8
 4. Simone Campedelli Skoda  +14,7
 5. Nil Solans    Skoda  +15,1
 6. Enrique Cruz   Ford  +23,6
 7. Grzegorz Grzyb  Skoda  +25,0
 8. Javier Pardo   Skoda  +26,5
 9. Josep Bassas   Skoda  +39,5
10. Norbert Herczig  Skoda  +32,9
11. Simone Tempestini Skoda  +44,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat