Quantcast

Jere Pensas tuore luokkavoitto alla Länsirannikon SM-ralliin – ”Pitää repiä heti asvalttipätkillä oikein kunnolla”

Rallin SM-sarjan SM5-luokan kakkospaikkaa talvikauden jälkeen pitävä Jere Pensas ajoi viime viikonloppuna luokkavoiton Suomusjärven rallissa
Jere Pensas
Jere Pensas. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sama sijoitus on tähtäimessä nyt viikonloppuna, kun rallin SM-sarjan kesäkauden ensimmäiset pisteet jaetaan Länsirannikon rallissa.

– Valmistautuminen soraralleihin on sujunut hyvin. Olin viikkoa ennen Suomusjärven rallia Co-Motorsportin kuljettajien kanssa ajamassa testejä. Olin sekä kuljettajana, että välillä myös kartturin penkillä. Oma auto ei ollut testeissä mukana, mutta sain silti testipäivän aikana hyvän tuntuman sorateille, Pensas kertaa.

Rengas Turku -ralli Suomusjärvellä osui hyvään rakoon juuri viikkoa ennen nyt Turussa ajettavaa SM-rallia. Pensaan, kartturi Jouni Saarijärven ja Ford Fiestan yhteispeli toi niukan, mutta ansaitun voiton vaihtelevissa olosuhteissa ajatusta neljän erikoiskokeen rallista.

– Ralli meni hienosti. Nuotit osuivat hyvin ja ajoimme pohjat kaikille erikoiskokeille. Erot toiseksi tulleeseen olivat jokaisella pätkällä vain muutamia sekunteja. Hyvä näin, sillä saimme pätkäpohjilla luotua vähän painetta kovaan kilpakumppaniin, jota vastaan ajamme nyt viikonloppuna Turussa, kiteytti Pensas.

Karvan verran alle kuusi sekuntia Pensaalle hävinnyt Kauhavan Leevi Lassila lähtee Turkuun SM5-luokan kärkipaikalta. Pensaan tavoite on uusia Länsirannikon rallissa viikon takainen luokkavoitto ja kaventaa kauhavalaisen pistejohtoa.

– Turkuun lähdemme voitto mielessä. Pitää yrittää repiä heti perjantaina asvalttipätkillä oikein kunnolla. Fiestasta ei ole pahemmin kokemusta asvalttipinnoilta, mutta uskon, että kyllä se pikipinnalakin kääntyy sinne minne käsketään. Viikonloppuna on edessä taas tiukka kisa, jossa pitää vetää koko ajan täysillä, povaa Pensas.

Turun ympäristössä kurvailtava Länsirannikon ralli käynnistyy perjantaina illansuussa kahdella asvalttierikoiskokeella ja lauantaina ratkaisut ajetaan seitsemällä sorapintaisella pätkällä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat