Hyundain WRC-pomolla suuret suunnitelmat kehitteillä olevalle R5-autolle – ”Haluan tehdä sen oikein”

Jari Huttunen ja Hyundai i20 R5. Kuva: Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport kehittää uusia versioita Hyundai i20 R5 -ralliautostaan. Tallipomo Andrea Adamolla on suuret suunnitelmat R5-auton varalle.

Italialaispäällikkö Adamo selvittää parhaillaan sitä, voisiko Hyundai pyörittää omaa WRC2-talliaan jo ensi kaudella rallin MM-sarjassa.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

– Haluaisin todella paljon toteuttaa sen. Pistin kasaan sisäisen budjetin, sillä haluan tehdä tämän kunnolla. Tarvitsen varmasti tukea asiakkailta, koska minulla ei ole koko budjettia kasassa. Haluan tehdä tämän oikein, sen pitäisi olla lippulaiva R5-autoa varten, Adamo kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Hyundailla oli kaudella 2018 R5-auton ympärillä pyörinyt kehitysohjelma, jonka kuljettajana Jari Huttunen kilpaili MM-ralleissa. Hyundai i20 R5 -auto ei osoittautunut kovinkaan kilpailukykyiseksi, ja lopulta ohjelma pistettiin jäihin viime vuoden lopussa.

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Craig Breen testaa parhaillaan i20 R5 -auton uutta kehitysversiota, joka on tarkoitus luokitella ennen tammikuussa ajettavaa Monte Carlon MM-rallia. Suunnitelmissa on myös seuraava kehitysversio, jonka odotetaan olevan valmis vuoden 2021 puolivälissä.

– Aloitimme heinäkuussa kunnollisen kehitysprosessin. Prosessi otettiin vakavissaan aiemminkin, mutta nyt olemme laittaneet enemmän energiaa tähän, koska meillä on enemmän työntekijöitä asiakasohjelmassa. Kun aloitin, meitä oli kolme ihmistä, mutta nyt meitä on 70, Adamo sanoo.

Adamon mukaan tammikuun alussa luokiteltavaan i20-autoon on tulossa päivityksiä muun muassa iskunvaimentimiin, jousitukseen ja moottoriin.

– Meidän täytyy näyttää asiakkaillemme, ettemme ole heittämässä pyyhettä kehään. Teemme todella kovasti töitä, jotta R5-auto on kilpailukykyinen. Teemme tämän pitääksemme asiakkaamme, sillä muuten kilpailijamme lähestyvät heitä, Adamo toteaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja