Quantcast

Esapekka Lapin hurja tilanne ehdolla MM-kauden maagisimmaksi hetkeksi

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuljettaja Esapekka Lapin hurja tilanne on ehdolla rallin MM-sarjan päätösgaalan Magic Moment -kategoriassa.

MM-rallikausi pistetään pakettiin ensi viikolla ajettavan Australian rallin jälkeen järjestettävässä WRC-gaalassa Sydneyssä 18. marraskuuta. Gaalassa jaetaan kaikkiaan kymmenen palkintoa, joista kahdeksan jaetaan yleisöäänestyksen perusteella.

Vuoden maagisimmaksi hetkeksi on kaikkiaan neljä ehdokasta, joista yksi on Esapekka Lapin pyöräytys Ruotsin MM-rallissa helmikuussa. Lappi veti mutkan leveäksi, ja Citroen lähti pyörimään kovasta vauhdista. Lappi pystyi kuin ihmeen kaupalla jatkamaan kisaa, jossa hän sijoittui lopulta toiseksi.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

– Siinä hetkessä olin ihan varma, että ei jatketa enää kisassa. Siinä auto pyöri kyljellään ja tielle jäi. Kytkin oli pohjassa, niin jäi vielä auto käyntiin. Vauhti kun pysähtyi, niin ei muuta kuin vetoja takaisin päälle. Hirveä säkä kävi, Lappi kertasi tuoreeltaan tilannetta.

Katso alta video Lapin tilanteesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,287904″ ap mute time=”30″ ]

 

Lapin lisäksi maagisimman hetken titteliä havittelevat Ford-kuljettaja Gus Greensmith, Hyundain Dani Sordo ja Citroenin rallitiimi.

Greensmith kaatoi Turkin MM-rallin päätöspäivänä autonsa johtaessaan WRC2 Pro -luokkaa. Greensmith pystyi kuitenkin jatkamaan kisaa ja otti luokkavoiton. Sordo puolestaan nousi Sardinian MM-rallin voittoon viimeisellä erikoiskokeella, kun Toyotan Ott Tänakin autosta hajosi ohjaus.

Citroen nappasi sadannen rallivoittonsa kauden avauskisassa Monte Carlossa Sebastien Ogierin johdolla. Ogier löi Thierry Neuvillen huikean taiston päätteeksi 2,2 sekunnin erolla.

Katso kaikki ehdokkaat alla olevalta videolta:

 

Voit äänestää suosikkihetkeäsi täällä.

Gaalassa palkitaan muun muassa vuoden paras kuljettaja ja paras kartanlukija. Vuoden parasta kuljettajaa voit äänestää täällä ja parasta kartanlukijaa täällä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat