Citroenin heikkous tuli yllätyksenä Sebastien Ogierille – ”Valitettavasti emme pystyneet parantamaan”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin mestaruusputki rallin MM-sarjassa katkesi tänä syksynä, kun Toyotan Ott Tänak kuittasi tittelin Katalonian MM-rallissa.

Ogierilla oli mahdollisuudet venyttää mestaruustaiston ratkaisu kauden päättävään Australian ralliin, mutta tekniikkamurheet puuttuivat peliin. Ogier putosi toivottoman kauas heti avauspäivänä kärjestä hydrauliikkavian vuoksi, minkä jälkeen ranskalaisella ei ollut enää asiaa kärkisijoille.

Asvalttirallit osoittautuivat Citroenin ja samalla myös Ogierin kompastuskiveksi tällä kaudella. Citroen C3 WRC -auton heikko suorituskyky asvaltilla tuli yllätyksenä kuusinkertaiselle maailmanmestarille.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

– Asvaltti oli ollut aiemmin tallin vahvuus – auto oli ollut erittäin nopea asvaltilla. Pitää kuitenkin muistaa, että useimmat rallit ajetaan soralla, mutta voittaakseen maailmanmestaruuden pitää pärjätä hyvin molemmilla alustoilla, Ogier kertoi Autox.com-sivuston haastattelussa.

Kauden päätösralli ajetaan marraskuun puolivälissä Australiassa, missä ratkaistaan valmistajien mestaruus. Katso alta, mitä rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,288031″ ap mute ]

 

Ogier nappasi neljä ensimmäistä MM-titteliään Volkswagenilla ja kaksi viimeisintä M-Sportin Fordilla. Täksi kaudeksi ranskalainen palasi Citroenin rattiin.

– Autoon totuttautuessa meni jonkin aikaa. Saimme hyvän alun kaudelle (voitto Monte Carlossa), mutta valitettavasti emme pystyneet parantamaan niin paljon kuin olin toivonut, Ogier totesi.

– Meillä oli isoja ongelmia auton balanssin kanssa, ja lisäksi auto aliohjautui muutamissa ralleissa. Kataloniassa auton balanssi oli parempi, mutta vauhti ei ollut vieläkään hyvällä tasolla. Kun yritimme saavuttaa muita, pääsimme paikoin lähelle kärjen aikoja, mutta emme riittävän lähelle.

Ogier vahvisti jälleen kerran, että hän aikoo jättää rallin MM-sarjan ensi kauden jälkeen.

– Se on ollut koko ajan suunnitelmana. Olen ollut pitkään mukana tässä touhussa. Nyt haluan kokeilla jotain muuta ja ottaa hieman rauhallisemmin, Ogier tuumasi.

Ogier on viime aikoina yhdistetty huhuissa Toyotan WRC-tiimiin, mutta hänellä on Citroenin kanssa sopimus ensi vuodesta.

Lue myös: Hurja huhu: Sebastien Ogier hyppää Toyotan WRC-auton ohjaamoon ensi viikolla?

Lue myös: Tommi Mäkisen kiikarissa todellinen yllätyskortti Toyotalle?

Lue myös nämä

  • Uusimmat