Quantcast

WRC-tähdeltä raju väite tallinsa toiminnasta – ”Olen hävinnyt sen takia MM-tittelin”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville tietää, miltä tuntuu jäädä hopealle rallin MM-sarjassa. Belgialaiskuski on nimittäin urallaan viisi kertaa joutunut tyytymään kakkostilaan pitkän kauden jälkeen. 

Neuville sai viime kaudeksi uuden pomon, kun Michel Nandan sai lähteä tallipäällikön tontilta ja tilalle tuli italialainen Andrea Adamo. Jo ensimmäisellä kaudellaan Hyundain ruorissa Adamo näytti kovuutensa, mikä toi lopulta korealaisvalmistajalle vihdoin pitkään metsästetyn valmistajien MM-tittelin.

Lue myös: Viiden MM-hopean Thierry Neuville muistelee katkerinta tappiotaan Rallit.fille – ”Mestaruuden voittaminen on ollut minulle vaikeaa”

Adamon roolia on nostettu esiin monissa haastatteluissa. Myös Neuville kokee, että torinolaisella oli iso vaikutus Hyundain menestykseen. Adamo ei kaihda koviakaan keinoja, minkä viime kaudella osoittivat muun muassa lukuisat veivaukset kuljettajakokoonpanojen suhteen. Neuville myös uskoo, että juuri aiempi Hyundain astetta lepsumpi strategia on syynä siihen, että belgialainen on ollut niin usein hopealla.

– Me olemme nyt hyödyntäneet paremmin koko MM-sarjan kokonaisuutena. Olemme myös optimoineet säännöt ja ottaneet hyödyn joka paikasta, mistä sitä voi ottaa. Aiemmin tätä ei juuri tapahtunut, Neuville sanoo Rallit.fille.

– Olen aika varma, että juuri sen takia hävisin kuljettajien mestaruuden menneisyydessä, mutta eipä siinä, se oli tapa työskennellä silloin. Mielestäni olemme nyt paremmin valmistautuneita kisoihin ja teemme kovemmin töitä. Panostamme aina maksimisuorituksen joka osa-alueella, jotta voitamme mestaruuksia. Se on ainoa tapa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Videolla näkyy muun muassa Neuvillen hurja tärsky Chilessä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Adamon voittajaluonne tuli esiin tämän kauden avauskisassa Monte Carlossa, jonka Neuville voitti. Ikonisen kisan ykköstila ei kuitenkaan riittänyt, kun tallin kaksi muuta kuskia, Sebastien Loeb ja Ott Tänak floppasivat. Tänak keskeytti rajuun ulosajoon ja Loeb hyytyi  Kalle Rovanperän taakse kuudenneksi.

– Andrea on hyvin suoraviivainen kaveri ja tietenkin tunteellinen, koska onhan hän italialainen. Hän on mukava, kun hyviä tuloksia tulee, mutta ei ehkä niin mukava kaveri silloin, jos tulokset eivät vastaa tavoitteita. Minulla on henkilökohtaisesti vain hyviä muistoja, koska tulokset ovat olleet aika hyviä. Meillä taitaa olla neljä voittoa hänen ajaltaan, Neuville toteaa.

– Hän puskee meidän tiimiä jatkuvasti kovaa eteenpäin. Esimerkiksi Monten jälkeen hän oli hyvin eläväisellä tuulella ja tosi tiukka. Se on kuitenkin tärkeää, jos haluaa menestyä ja kehittyä, sillä kisa WRC:ssä on tällä hetkellä äärimmäisen kovaa.

Lue myös: WRC-tähti paljastaa: Tommi Mäkisellä oli isot verkot vesillä – ”Totta kai hän yritti saada minut”

Adamo on, kuten todettua, varsin ruttuotsainen, kun tulos ei vastaa tiimin tavoitteita. Sen sijaan jos menestys on hyvää, on torinolainen tunnettu varsinaisena halimiehenä. Adamo on jaellut voimahalejaan Neuvillelle monta kertaa, mutta nyt koronapandemian aikana niistä on tietenkin ollut taukoa.

– Olen kyllä saanut sen sijaan paljon whatsapp-viestejä näiden viikkojen aikana, joten välit ovat yhä läheiset. Ja myös minun niskani on saanut lepoa niistä haleista ja olen pystynyt kuntouttamaan niskan ruhjeita. Sen suhteen tauko on tehnyt hyvää, Neuville veistelee.

Lue myös nämä