Viron unelma ”WRC-rallista” toteutumassa heinäkuussa – Ott Tänak ryhtyi tukijaksi

Ott Tänak
Ott Tänak. Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdysvaltalainen ajokoulu ja tätä nykyä myös rallimediana kunnostautuva DirtFish sekä MM-sarjan puolustava maailmanmestari Ott Tänak ovat ryhtyneet tukemaan Otepäähän heinäkuun loppuun aiottua kansainvälistä rallikilpailua.

Kyseessä on ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolella oleva kisa, jota DirtFish tukee. Ralli on määrä ajaa 24. – 25. heinäkuuta. Aiemmin kisa tunnettiin Rally Estonian nimellä, mutta kilpailu kaatui tänä vuonna rahariitoihin järjestäjän ja Viron autoliiton kanssa.

Lue myös: Virossa huima rallisuunnitelma – WRC-kuljettajat erikoiskokeille heinäkuussa?

Otepäässä on kuitenkin määrä ajaa ja mukana on myös Viron autoliitto. Kisa tottelee nyt nimeä Rally DirtFish. Viron autoliitto (EAU) ilmoitti jo aiemmin tässä kuussa, että Otepäässä järjestetään heinäkuun lopussa ”koronatietoinen” kilpailu, johon on määrä odottaa montaa WRC-kuskia. Ralli on aiemmin toiminut hyvänä testikisana elokuussa ajettavaan Suomen MM-osakilpailuun.

– Koronavirus on vaikuttanut ja tulee vaikuttamaan moniin ihmisiin ympäri maailman. Kun puhuimme tästä rallista ensimmäistä kertaa, niin halusimme olla varmoja, että koronan suhteen on täydellinen fokus järjestelyissä. Me tiedämme, että Viron autoliitto osaa järjestää ralleja, mutta tämä virustilanne on kaikille uusi, DirtFishin omistaja Steve Rimmer sanoo yhtiön rallisivustolla.

– Järjestäjien taso kaikkien yksityiskohtien suhteen on todella omistautunutta. Rally DirtFishin tarkoituksena on tuoda hymy taas kaikkien rallifanien kasvoille. Tietenkin katsojien määrää tullaan rajoittamaan, mutta muunkaan ralliväen ei kannata huolestua. Tarkoitus on tuoda kisa kaikkien nähtäville, Rimmer jatkaa.

Ott Tänakin ura Hyundain ratissa alkoi karmealla ulosajolla Monte Carlossa tammikuussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316417″ ap mute]

DirtFishin keulakuvana rallin MM-sarjassa toimiva Tänak on mielissään, mikäli kotimaassa päästään ajamaan kilpaa.

– Viimeiset kuukaudet ovat olleet hyvin outoja. Olemme nähneet niin isoja muutoksia ihmisten elämässä eri puolilla maapalloa. On ollut jotain uutta vain istua kotona pitkästä aikaa. Olen saanut hyvän tilaisuuden tutustua perheeseeni, mutta nyt on aika palata töihin, Tänak toteaa.

– WRC:n osalta pitää odottaa, mitä tapahtuu seuraavaksi, mutta tämä on hieno tilaisuus näyttää, miten iso juttu ralli Virossa on. Yksi asia on varmaa. Minä olen siellä paikalla ja toivottavasti löydän jotain mielenkiintoista, millä ajaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat