Quantcast

Hylkäys EM-rallissa – suomalaistiimin huoltamassa kilpurissa 2,6 millimetrin virhe

Ole Christian Veiby
Ole Christian Veiby. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuljettaja Ole Christian Veiby on menettänyt Latvian EM-rallissa saavuttamansa seitsemännen tilan hylkäyksen vuoksi.

Kilpailun tuomaristo ilmoitti Liepaja-rallin päätyttyä, että Veiby on hylätty kilpailusta, koska Hyundain takasiipi ei ollut sääntöjen mukaisella paikallaan. Tuomariston päätöksen mukaan Veibyn Hyundai i20 R5 -auton takasiipi oli 2,6 millimetriä liian matalalla.

Lisäksi takasiiven vaakatuesta löytyi ylimääräisiä reikiä, joista ei ole mainintaa luokittelutodistuksessa.

Suomalaistiimi Printsport vastasi Veibyn auton huollosta Latviassa. Tuomariston päätöksen mukaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekninen delegaatti huomautti tiimiä jo perjantain erikoiskokeiden jälkeen, että takasiipi ei ollut täysin oikeassa kohdassa. Päätöksessä korostetaan, että Printsportilla olisi ollut iltahuollossa 45 minuuttia aikaa tehdä vaadittavat muutokset.

Veiby kilpaili nyt ensimmäistä kertaa sitten toukokuun alussa ajetun Targa Florio -rallin. Veibyllä todettiin koronavirustartunta toukokuun loppupuolella järjestetyn Portugalin MM-rallin yhteydessä, minkä vuoksi hän ei voinut osallistua kisaan.

Sen sijaan Hyundain WRC2-tiimiin kuuluva Veiby sai kuuden kuukauden kilpailukiellon rallin MM-sarjaan, koska hän ei noudattanut karanteenisääntöjä positiivisen testinsä jälkeen.

Kilpailukiellon vuoksi Veiby ei pääse kilpailemaan rallin MM-osakilpailuissa enää tällä kaudella. Hänellä on kuitenkin oikeus osallistua muihin rallisarjoihin.

Venäläinen Nikolai Grjazin ajoi voittoon Latvian EM-rallissa ennen Craig Breeniä ja Aleksei Lukjanukia. Eerik Pietarinen nousi lopputuloksissa seitsemänneksi Veibyn hylkäyksen jälkeen.

EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Rooman ympäristössä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat