Quantcast

EM-rallin tuomaristolla tiukka linja – luokkavoittaja hylättiin, suomalaiskuskin sijoitus nousi

Martins Sesks
Martins Sesks tuuletti luokkavoittoa viimeisen erikoiskokeen jälkeen. Kuva: Alexandre Guillaumot/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvialainen Martins Sesks koki kovan pettymyksen rallin EM-sarjaan kuuluvan Liepaja-rallin jälkeen.

Kotiteillään kilpaillut Sesks ajoi voittoon ERC3- ja ERC3 Junior -luokissa. Latvialainen pääsi jo juhlimaan luokkavoittoja maalissa, mutta myöhään lauantai-iltana saapui tyly uutinen kilpailun tuomaristolta.

Kilpailun jälkeisessä katsastuksessa Sesksin Ford Fiesta Rally4 -auton välijäähdyttimestä löytyi kaksi ongelmaa: jäähdytintä ei ollut luokiteltu ja lisäksi se oli kolme millimetriä liian kapea.

Sesks kertoi tuomaristolle, että hän oli ostanut Fiestan vuonna 2019 ja oletti, että kaikki osat ovat teknisten sääntöjen mukaisia. Auton rakentaneen M-Sportin edustaja puolestaan kertoi, että Sesksin autossa ollut välijäähdytin ei ole kilpurin alkuperäinen osa.

Näillä perusteilla tuomaristo hylkäsi Sesksin lopputuloksista. Latvialaiskuljettaja ilmoitti, ettei hän aio valittaa tuomariston päätöksestä.

Sesksin hylkäys nosti suomalaiskuljettaja Sami Pajarin sijoitusta pykälällä. Pajari sijoittui lopulta ERC3-luokassa kolmanneksi ja ERC3 Junior -luokassa toiseksi.

– Saimme kuulla eilisiltana, että Martins Sesks on hylätty. Emme juhli sitä, koska tuntuu todella epäreilulta Martinsin puolesta, koska hän ajoi fantastisesti ja ansaitsi voiton, Pajari kertoi Twitterissä.

Pajari ajoi luokkiensa ykkösenä lauantain kolmannelle erikoiskokeelle saakka. Pajari kaatoi Fiestansa hitaassa mutkassa Vecpilsin erikoiskokeella ja menetti aikaa yli kolme ja puoli minuuttia.

Sesks ei ollut ainoa kilpailija, joka hylättiin Latvian EM-osakilpailun jälkeen. Norjalaisen Ole Christian Veibyn nimi yliviivattiin lopulliselta tuloslistalta, koska hänen autonsa takasiipi oli 2,6 millimetriä liian matalalla. Suomalaistiimi Printsport vastasi Veibyn auton huollosta Liepaja-rallissa.

Lue myös: Hylkäys EM-rallissa – suomalaistiimin huoltamassa kilpurissa 2,6 millimetrin virhe

Venäläinen Nikolai Grjazin ajoi voittoon Latvian EM-rallissa ennen Craig Breeniä ja Aleksei Lukjanukia. Viidenneksi sijoittunut Andreas Mikkelsen teki protestin kilpailussa saamastaan minuutin aikasakosta, mutta tuomaristo päätti kisan jälkeen pitää aikarangaistuksen voimassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat