Huippuvireinen Kalle Rovanperä testasi Portugalissa – myös rallilegenda Sebastien Loeb hommissa

Rallin MM-sarjan tiimit ovat jatkaneet kisaa valmistavia testejään Portugalissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallissa keskiviikkona testivuoron sai kaksi perättäistä MM-rallia voittanut Kalle Rovanperä. Nuorella suomalaistähdellä on kiireinen viikko meneillään, sillä Portugalista Rovanperä matkusti Irlantiin, jossa hän kilpailee driftingin EM-sarjan osakilpailussa viikonloppuna.

Portugalin MM-rallissa Rovanperän on kilpaillut aiemmin kaksi kertaa. Viime kaudella soraerikoiskokeet koituivat suomalaiskuskin kohtaloksi, kun Rovanperä keskeytti tekniseen vikaan lauantai-iltana. Vuonna 2019 kisa Portugalissa sujui huomattavasti paremmin, kun tuolloin vielä Skodan ratissa ajanut Rovanperä voitti WRC2-luokan ja oli yleiskilpailussakin komeasti kuudes.

Katso Rovanperän testipäivän koostevideot alapuolella:

M-Sport Fordin tallissa testivuorossa keskiviikkona oli ranskalaisikoni Sebastien Loeb, joka ajaa Portugalissa kauden toisen MM-rallinsa. Aavikkorallien MM-sarjassa ja Extreme E -sarjassa tänä vuonna niin ikään ajava Loeb testasi Rovanperän tavoin aurinkoisessa säässä yhdessä kartturinsa Isabelle Galmichen kanssa. Galmichelle Portugalin osakilpailu on uran kolmas. Vuonna 2007 hän luki nuottia JWRC-luokassa ajaneelle Dominique Reboutille ja kaudella 2013 Galmiche sijoittui WRC3-luokassa kolmanneksi Quentin Gilbertin kanssa.

Portugalin MM-rallissa Loeb kohtaa jälleen vanhan vihollisensa Sebastien Ogierin. Kahden suurmestarin ensimmäinen otatus tammikuussa Monte Carlossa päättyi Loebin voitonjuhliin Ogierin kärsittyä rengasrikon kisan loppumetreillä.

Loeb oli edellisen kerran mukana Portugalissa vuonna 2019, mutta tuolloin urakka Hyundain ratissa päättyi keskeytykseen. Loebilta löytyy kuitenkin Portugalista kaksi voittoa vuosilta 2007-08. Ogier on juhlinut Portugalissa puolestaan ennätykselliset viisi kertaa. Saman verran voittoja Portugalin soralta on myös Markku Alénilla.

Katso videot Loebin testipäivästä alapuolelta:

Lue myös nämä

  • Uusimmat