Quantcast

Fordin WRC-kuskilla etulyöntiasema Portugalin MM-rallissa? – ”Olemme ajaneet aika kivan määrän testiä”

M-Sport Fordin irlantilaiskuski Craig Breenilla voi olla pienoinen etulyöntiasema vajaan kahden viikon kuluttua ajettavassa Portugalin MM-rallissa.
Craig Breen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalissa ajetaan ensimmäistä kertaa kilpaa sorapikataipaleilla uusilla Rally1-hybridiautoilla. Breen on MM-sarjan ykkösnimistä ainoa, jolla on vyöllään useampia testipäivä kyseisissä olosuhteissa.

Suurin osa kuljettajista joutuu Portugalin koitokseen varustettuna vain yhdellä kisaa valmistavalla testipäivällä. Toyotan kuljettajat ajoivat lisäksi Sardinian soralla yhden päivän per mies. Sen sijaan Breen, jonka sopimus M-Sportin kanssa julkaistiin viime syksynä hyvissä ajoin, on ajanut Puma Rally1 -autolla soralla huomattavasti enemmän.

– Olemme ajaneet aika kivan määrän testiä soralla. Ajoimme pari kunnon päivää Espanjassa viime vuonna sekä joitain päiviä Greystokessa (M-Sportin testialue). Sen lisäksi meillä oli tietenkin kisaa valmistavat testit täällä Portugalissa, Breen sanoo MM-sarjan verkkosivuilla.

– Sen suhteen olemme ainakin hyvin valmistautuneita. Meillä on hyvä käsitys siitä, mitä autolta voi liukkaalla tiellä odottaa. Olen tosi innoissani kilpailusta.

Breen antaa sen sijaan monelle kuskille hieman tasoitusta kokemuksen suhteen. Porton alueen sorateillä irlantilainen ei ole ajanut kilpaa sitten vuoden 2018.

– Olen ajanut kaksi rallia Portossa. Nuotitin reitin myös viime vuonna, joten tunnen suuren osan pätkistä. Ei se kuitenkaan ole sama asia kuin kilpaileminen.

– Portugalin ralli on kuitenkin hieno kisa, ja on hienoa, että kausi alkaa jälleen kunnolla. Tauko Ruotsin ja Kroatian välissä oli vähän liian pitkä. Odotan tulevia ralleja innolla, Breen summaa.

Irlantilaiskuski on MM-sarjassa kolmantena. Lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen, mutta mies mielii silti huippuvauhtiin hieman alavireisen Kroatian osakilpailun jälkeen. Kroatiassa Breen jäi neljänneksi.

– Kroatiasta takataskuun jäi sekä positiivista että negatiivista. En oikein tuntenut oloani tarpeeksi luottavaiseksi, että olisin voinut ajaa äärirajoilla. Toivottavasti se asia on kunnossa Portugalissa.

Katso alapuolelta parhaat palat viime kauden Portugalin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat