Quantcast

Harri Rovanperä selvisi kovasta ralliurakasta Meksikossa – ”Olin unohtanut, kuinka rankkaa tämä on”

Harri Rovanperä selvitti kunnialla urakkansa Meksikossa järjestetyssä Rally of Nations -kilpailussa, joka päättyi sunnuntaina.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: José Raúl Almeida
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen ralliauton rattiin kilpailussa palannut Rovanperä, 55, ajoi yleiskilpailun viidennelle sijalle Meksikon MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla. Rovanperällä oli alla Citroen DS3 R5 -auto, jolla hän jäi vajaat 12 minuuttia ykköseksi ajaneesta Mads Östbergistä.

– Olin unohtanut, kuinka rankkaa on ajaa ralliautoa näin kuumissa olosuhteissa. Minulla meni hieman aikaa tottua nuotteihin, jotka olivat englanniksi ja osittain suomeksi, mutta hauskaa oli, summasi Rovanperä, jolle nuotteja luki meksikolainen Angelica Fuentes.

Rally of Nations oli ennen kaikkea maiden välinen ralli, jossa Rovanperä ja Roope Korhonen edustivat Suomea. Mitsubishi Lancerilla ajanut Korhonen törmäsi ongelmiin viimeistä edellisellä erikoiskokeella ja putosi lopulta yleiskilpailun viidenneltä sijalta 15:nneksi.

Suomi jäi kisassa sijalle 11. Voiton vei Euroopan yhdistelmäjoukkue, jonka riveissä ajoivat saksalainen Nikolaus Schelle ja romanialainen Sebastian Barbu. Schelle ja Barbu kilpailivat kaksivetoisilla ralliautoilla, mutta tasoitusjärjestelmän ansiosta he pystyivät kuittaamaan ykköstilan.

Euroopan joukkue nousi kärkisijalle päätöspäivänä, kun Norjan Eyvind Brynildsen ei pystynyt teknisen vian vuoksi starttaamaan sunnuntain erikoiskokeille. Myös Euroopan miehistön Barbu putosi pelistä viimeistä edellisellä pikataipaleella, mutta Östberg ei pystynyt enää hilaamaan Norjaa kärkeen.

– Rallikärpänen on uudestaan puraissut minua. Auto toimi hyvin, ja oli todella mukavaa kilpailla muita vastaan. Pätkät olivat uskomattomia ja niin oli tunnelmakin. Tämä voitto on jotain erityistä, 55-vuotias Schelle fiilisteli.

Skoda Fabiaa ohjastanut Östberg oli omaa luokkaansa Meksikossa. Norjalaistähti kellotti kilpailun 15 erikoiskokeella peräti 13 pohja-aikaa ja johti yleiskilpailua parhaimmillaan lähes kahden minuutin erolla. Östberg kärsi rengasrikon viimeisellä erikoiskokeella, mikä nosti ranskalaisen Adrien Fourmaux’n 5,8 sekunnin päähän lopputuloksissa.

– Tämä oli hauskaa. Olisi toki ollut mukavaa ottaa voitto Norjalle, mutta hommasta tuli vaikeaa Eyvindin ongelmien vuoksi. Mutta oli hienoa voittaa niinkin monta pätkää isolla erolla Adrieniin, joka kilpailee MM-sarjassa, Östberg sanoi.

MM-sarjassa M-Sport Fordia edustava Fourmaux oli tullut Meksikoon keräämään kokemusta tulevaisuutta varten.

– Tiet olivat todella mielenkiintoisia, ja opin paljon tästä kilpailusta. Olen tyytyväinen siitä, että vauhti kasvoi kisan edetessä. Nyt olen valmiimpi tähän ralliin, jos se palaa MM-sarjaan ensi vuonna, Fourmaux kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat