Quantcast

Hyundain WRC-kuskin MM-rallin testeissä yllättävän talviset olosuhteet

Hyundain rallitalli aloitti viikonloppuna testit huhtikuun lopussa ajettavaa Kroatian MM-rallia varten.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaistähti Ott Tänak aloitti korealaisvalmistajan testit tulevaa asvalttirallia varten. Sunnuntaina i20 N Rally1 -auton rattiin hyppäsi ruotsalaisnuorukainen Oliver Solberg.

Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin pojan testipäivä muodostui Kroatiassa yllättävän talviseksi, sillä aamulla lämpötila oli vielä muutaman asteen pakkasen puolella. Teiden sivuilla oli pieniä määriä lunta ja myös asvaltti oli varsinkin vielä aamupäivästä liukas.

Nuorta Solbergia eivät kuitenkaan olosuhteet häirinneet. Solberg oli sen sijaan erittäin iloinen, että pääsi pitkästä aikaa ajamaan, sillä edellinen MM-ralli kaasuteltiin Ruotsissa helmikuussa.

– Erittäin mahtava fiilis olla taas auton ratissa. Kroatian rallin testit käynnissä, Solberg twiittasi sunnuntaina.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1510668065163329539

Solberg ei ole aiemmin Kroatian rallissa ajanut, sillä viime vuoden kisassa nuorta lupausta ei nähty. Tällä kaudella Solberg jakaa Hyundain tehdastallin kolmatta autoa yhdessä espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa.

Solbergin kausi on alkanut kaksijakoisesti. Rallivuoden avauskisa Monte Carlossa jäi kesken, kun autoon tulleet pakokaasut laittoivat sekä Solbergin että kartturi Elliott Edmondsonin lääkärin tarkistukseen. Kotirallissaan Ruotsissa Solberg kurvaili kuitenkin kuudenneksi. Enemmänkin oli tarjolla, mutta pienet tekniset murheet lauantain pätkillä söivät mahdollisuudet paremmasta tuloksesta.

Katso alapuolelta muutama videokooste Solbergin viikonlopun testeistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat