Suomalaistoivo esittänyt lupaavia otteita Meksikon rallissa – Norja lähellä voittoa

Roope Korhonen on väläytellyt vauhtiaan Meksikossa ajettavassa Rally of Nations -kilpailussa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Korhonen pitää hallussaan yleiskilpailun kuudetta sijaa sorakilpailussa, joka ajetaan Meksikon MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla. Korhosen edellä viidentenä on toinen Mitsubishi-kuski, norjalainen Eyvind Brynildsen, mutta muilla kärkikuljettajilla on käytössään kilpailukykyisempiä Rally2- tai R5-autoja.

Korhosen tiimitoveri, suomalaiskonkari Harri Rovanperä ajaa yleiskilpailussa seitsemäntenä 40 sekunnin päässä maanmiehestään. Rovanperän autona on Citroen DS3 R5 -auto.

Korhosen ja Rovanperän edustama Suomen joukkue on maiden välisessä kilpailussa vasta kymmenentenä. Tasoituskertoimien vuoksi Suomen edeltä löytyy useita joukkueita, joiden edustajat eivät yleiskilpailussa ole suomalaisia paremmilla sijoituksilla.

Yleiskilpailua johtavan Mads Östbergin ja Brynildsenin edustama Norjan joukkue on lähellä voittoa Rally of Nationsissa. Norjalaisilla on tukeva piste-ero Euroopan ja Ranskan joukkueisiin kahden kilpailupäivän jälkeen.

Östberg on kellottanut pohja-ajan jokaisella erikoiskokeella. Toisena ajava ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux on jäänyt jo kaksi minuuttia norjalaiskuljettajasta.

Kilpailu ajetaan loppuun sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Ralli päättyy myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

– Haluamme tuoda voiton Norjalle, mutta toisaalta olisi hienoa voittaa myös jokainen erikoiskoe, Östberg kertoi.

Rally of Nations, yleiskilpailun tilanne EK11/16 jälkeen:

1. Mads Östberg   Skoda 1.25.25,6
2. Adrien Fourmaux  Ford  +2.07,8
3. Benito Guerra jr. Skoda  +4.01,5
4. Matthew Wilson  Ford  +7.04,3
5. Eyvind Brynildsen Mitsu  +7.45,0
6. Roope Korhonen  Mitsu  +9.09,1
7. Harri Rovanperä  Citroen +9.48,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat