Quantcast

Grönholmin mestaruusjahti käynnistyy Barcelonasta – ”Automme on parempi ja nopeampi”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja 2021 käynnistyy tulevana lauantaina Katalonian moottoriradalla Espanjassa.  GRX-SET World RX Teamin Hyundaita ajava Niclas Grönholm lähtee uuteen kauteen tavoitteenaan lajin maailmanmestaruus.

Formula ykkösistä tutulle Katalonian moottoriradalle Espanjaan rakennettu rallicrossin MM-avauksen näyttämö ei kuulu Niclas Grönholmin, 25, suosikkiratojen joukkoon, mutta inkoolaiskuljettaja odottaa sarjan avausosakilpailua innolla.

– Takana on muutamat testikisat, jotka menivät hyvin. Lisäksi olemme ajaneet testiä, joiden perusteella uskon, että edessä on hyvä kausi meille. Automme on parempi ja nopeampi kuin viime kaudella, Grönholm perustelee.

– Katalonian rata ei kuulu suosikkiratojeni joukkoon, mutta joka paikassa on pärjättävä hyvin. Rallicrossissa lähdöllä on lopputulokseen iso merkitys, joka Barcelonassa korostuu. Rata muuttuu kilpailun aikana yleensä vielä normaalia enemmän, ja jos sataa vettä, rata on todella liukas. Automme pitäisi sopia avausosakilpailun rataprofiiliin hyvin.

Rallicrossin MM-sarja sai alkavalla kaudelle uuden promoottorin. Lajia alkavasta kaudesta hallinnoiva saksalainen Rallycross Promoter GmbH on rallin MM-sarjan oikeudet omistavan WRC Promotion GmbH:n tytäryhtiö. Yhtiö tarjoaa muun muassa kaikki osakilpailut suorina televisiolähetyksinä RX+ -palvelunsa kautta.

– He tuovat rallicrossiin rallin MM-sarjasta tutun + -palvelun, jonka välityksellä kilpailuviikonlopun tapahtumat välittyvät suorina lähetyksinä. Supercar-autojakin on viivalla ihan mukavat 17, joten kilpailu on näyttävää ja kovaa.

Grönholm, 25, ajoi ensimmäisen MM-osakilpailunsa vuonna 2015 ja on kaudesta 2016 lähtien kuulunut MM-sarjan vakiokalustoon. Kahden viime kauden aikana Grönholm jäi niukasti MM-mitalien ulkopuolelle neljänneksi.

Tänä vuonna tavoite on asetettu maailmanmestaruuteen. Grönholmin ympärillä tukena toimivat tutut ammattimiehet. Tärkeää radiomiehen tointa hoitaa muun muassa Jussi Pinomäki.

– Samalla kokoonpanolla jatketaan. Juupen (Jussi) taktinen silmä kilpailun aikana on tärkeä apu, koska itse et välttämättä tiedä, mitä takana tapahtuu. Oikea-aikaisesti ajoitetut jokerilenkit ovat ratkaisseet useita kilpailuja ja ne ovat lajissamme isossa roolissa.

– Voittoa avausosakilpailusta ja mestaruutta kauden päätteeksi tavoitellaan. Aloitetaan kausi lauantaina vahvasti, ja kyllä se siitä lähtee sitten rullaamaan eteenpäin. Kaikki on pelissä heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien ja meillä on kaikki edellytykset menestyä, Grönholm muistuttaa.

Rallicrossin MM-kalenteri 2021:

23.–24.7.  Barcelona, Espanja
31.7.–1.8. Nürburgring x 2, Saksa
20.-22.8.  Höljes, Ruotsi
3.-5.9.    Lohéac, Ranska
18.-19.9.  Riika x 2, Latvia
9.-10.10.  Spa, Belgia
23.-24.10. Montalegre, Portugali

Lue myös nämä

  • Uusimmat