Quantcast

Jari-Matti Latvalan startti Toyotan tallipäällikkönä on ollut satumainen – ”Hyvällä tiellä ollaan”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvalan startti Toyotan tallipäällikkönä on ollut erinomainen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan startti Toyotan rallitallin päällikkönä on käynnistynyt ällistyttävän hyvin. Vain helmikuun Rovaniemen MM-rallissa voitto meni Hyundaille, mutta muissa kuudessa osakilpailussa japanilaisvalmistaja on juhlinut ykköstilaa. 

Toyotalla on vyöllään jo viisi perättäistä voittoa MM-sarjassa. Valmistajien taulukossa etumatka ennen Hyundaita on jo muhkeat 59 pistettä.

– Onhan tässä vielä viisi kisaa jäljellä. Meillä on ollut todella mahtava jakso, mutta se ei tarkoita vielä mitään. Ollaan kuitenkin matkalla tavoitteeseen, mutta vielä sitä matkaa on jäljellä aika paljon, Latvala muistutti Rallit.fille.

– Tavoite on voittaa ne molemmat mestaruudet. Hyvällä tiellä ollaan. Pitää vaan muistaa jatkaa kovaa työntekoa ja pitää tiimi sekä kuljettajat hyvässä fiiliksessä. Sitä kautta meillä on mahdollisuudet.

Viron MM-rallissa Toyota juhli voittoa, mutta Hyundai miehitti seuraavat sijat. Valmistajien pisteet jaettiin tasan, joten siinä mielessä kisa oli Latvalan johtamalle tallille erittäin hyvä, koska hankittu etumatka on valtaisa.

– Kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen viikonloppuun. Kallen voitto oli tietenkin huikea ja toi Toyotalle voittoputkeen jatkoa. (Sebastien) Ogier ja Elfyn (Evans) ajoivat tosi järkevän kilpailun. He eivät ehkä saaneet ihan parasta vauhtia päälle, mutta keskittyivät sitten pisteisiin tuoden niitä hyvin sekä itselleen että tiimille, Latvala summasi.

– Se oli valtavan hyvä juttu. Kokonaisuutena tosi tosi kypsää tekemistä koko tiimiltä. Ainut harmi oli, että Takamoto (Katsuta) joutui keskeyttämään, koska kartturilla otti selkään hypyn alastulossa. Tämä oli kisa jota, hän oli odottanut, mutta ei nyt valitettavasti päässyt ajamaan.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu Viron MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,384162″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat