Quantcast

Hyundain WRC-tiimillä iso vuori kiivettävänä, tallipomo: ”Tylsää toistaa samoja juttuja”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva. Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitiimi on liki mahdottoman tehtävän edessä, mikäli korealaisvalmistaja mielii vielä Toyotan edelle valmistajien MM-sarjassa.

Kun kautta on jäljellä viisi MM-rallia, on Toyotan etumatka jo 59 pistettä. Virossa pisteet tasattiin, kun Kalle Rovanperä voitti ja Hyundain Craig Breen sekä Thierry Neuville napsivat kaksi seuraavaa sijaa. Myös Power Stagelta Hyundai napsi enemmän pisteitä, mutta jälleen kerran enemmänkin oli tarjolla.

Ott Tänak keskeytti perjantaina johtopaikalta. Saman kohtalon virolainen koki myös Sardiniassa ja Portugalissa, joskin näissä kisoissa jousituksen rikkouduttua. Virossa ja kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Tänak koki samalla lenkillä kaksi peräkkäistä rengasrikkoa, mitkä pakottivat keskeytyksiin.

Tänakin lisäksi myös muilla Hyundai-kuskeilla on ollut vaikea kausi. Neuville on myös kärsinyt Hyundain jousituksen heikkoudesta, mutta sortunut Tänakin tavoin myös yliyrittämiseen ja ajovirheeseen.

– On aika tylsää toistaa samoja juttuja, mutta onneksi ainakin tällä kertaa saimme kaksi autoa podiumille ja hyvät pisteet Powerilta. Emme ainakaan hävinneet enempää valmistajien sarjassa. Meidän on jatkettava tätä rataa eli kehityttävä joka osa-alueella, tallipomo Andrea Adamo sanoi.

– Isot kiitokset Craigille (Breen) ja Paulille (Nagle) fantastisesta kakkostilasta. Sähkövian vuoksi Thierry ei voinut tänä aamuna enää nousta sijoituksissa, mutta hän näytti taas, millainen taistelija on.

Pientä kehua sai myös Tänak Power Stagen voitosta, mutta kotikisasta jäi silti Tänakin osalta erittäin hapan maku koko tiimille suuhun.

– Ott on osoittanut taas, että hänen vauhtinsa on uskomatonta, mutta sen vuoksi perjantain rengasrikot ovat entistäkin harmittavammat. Nyt käännetään katseet Belgian MM-rallin, ja lupaan, että teemme entistä enemmän töitä, Adamo kertoi.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat