Quantcast

Grönholm takaa-ajajana Belgian MM-rallicrossiin – ”Erot ovat pieniä, joten kaiken pitää olla kunnossa”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna legendaarisella Span moottoriradalla Belgiassa.

GRX-SET-tiimin Niclas Grönholm tavoittelee MM-sarjan kuudennessa osakilpailussa  samanlaista menestystä kuin sarjan kahdessa edellisessä osakilpailussa Latviassa, jossa suomalaiskuljettaja nousi voiton ja kakkossijansa myötä taistelemaan sarjan mestaruudesta.

Rallicrossin MM-sarjan yhteispisteissä viiden ajetun osakilpailun jälkeen neljäntenä ajava Grönholm joutui semifinaaliin päättyneen kauden avausosakilpailun jälkeen takaa-ajajan rooliin. Hyvä työ ja ajosuoritukset ovat tuottaneet tulosta. MM-kärkeen on matkaa edelleen 23 pistettä, mutta kakkossija siintelee ainoastaan kuuden pisteen päässä.

Tiimiltä löytyy Span radasta kahden vuoden takaa kokemusta, vaikka Grönholm matkaa kuulun radan rallicrossareenalle ensimmäistä kertaa.

– Spassa ajettiin ensimmäinen rallicrosskisa vuonna 2019, mutta en osallistunut siihen kilpailuun silloin ja viime vuonna tapahtuma peruttiin. Uusi rata minulle, kuten myös Johanille (Kristoffersson). Muut sarjan nykykuljettajista kilpailivat siellä kaksi vuotta sitten. GRX:lle silloinen kisa oli hyvä: Joni Wiman ajoi voittoon ja Timur Timerzjanov oli kolmas.

Grönholm matkaa Belgiaan hyvillä mielin. Takana on kaksi erittäin vahvaa suoritusta sarjan edellisistä osakilpailuista Latviasta. Kärkipaikan tavoittelu vaatii onnistumista myös Belgiasta.

– Uskon, että Span rata sopii meille. Tiimillämme on jonkin verran tietoa kerättynä valmiina. Kysymyksessä on lyhyt rata, eikä se sisällä mitään todella vaikeita paikkoja. Erot ovat pieniä, joten kaiken pitää olla kunnossa ja jossain sitä eroa muihin pitää yrittää ajaa. Ehjää suorittamista. Katsotaan, miten asiat lähtevät rullaamaan, Grönholm miettii.

– Latviassa osoitimme pystyvämme taistelemaan voitoista. Kun on pari hyvää tulosta alla, niin onhan se keskimäärin mukavampaa lähteä kisoihin. Toki kärkipaikkaan on vielä matkaa, mutta tässä on vielä kisoja jäljellä ja ei se takaa-ajon onnistuminen mahdotonta ole. Belgiaan lähdemme hakemaan samanlaista suoritusta kuin Latviassa, Grönholm jatkaa.

Belgian MM-osakilpailu Spassa alkaa lauantaina vapailla harjoituksilla ja kaksilla alkuerillä. Sunnuntaina ovat vuorossa kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

Katso alapuolelta Latvian MM-rallicrossin lauantain osakilpailun parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388099″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat